Liveblog gesloten: kijk hier de demonstratie terug van Extinction Rebellion op Groningen Airport Eelde Noordelijk Persbureau

Liveblog gesloten: kijk hier de demonstratie terug van Extinction Rebellion op Groningen Airport Eelde

DRENTHE - Vandaag demonstreert Extinction Rebellion op Groningen Airport Eelde. Zij verwachten met minimaal 100 tot 150 personen aanwezig te zijn.

Zij eisen onder andere de sluiting van het vliegveld, en demonstreren tegen de 45 miljoen subsidie die de provincie Drenthe en Groningen hebben toegekend aan het vliegveld. Volg hier hoe het er aan toe gaat vandaag.

 

12:00 uur: De demonstratie is officieel begonnen. Deze duurt officieel tot 15:00 uur vanmiddag.

Startsein
Foto: Noordelijk Persbureau

 

12:20 uur: Een groot spandoek van zo'n 20 meter is uitgerold voor de ingang van het vliegveld.

Spandoek
Foto:Noordelijk Persbureau

 

13:25 uur: Een groep van zo'n 30 demonstranten heeft de rotonde ter hoogte van de Groningerstraat geblokkeerd. Het verkeer kan niet meer richting het vliegveld. De demonstranten laten zich niet verwijderen en zijn bereid om zich te laten arresteren.

Blokkade
Foto:Extinction Rebellion/Twittter/x

 

14:15 uur: De groep demonstranten die op de rotonde stonden zijn lopend richting de ingang van het vliegveld gegaan. De weg is dus weer vrij. De groep heeft zich aangesloten bij de demonstranten die al sinds 12:00 uur bij de ingang staan.

Begeleiding
Foto: Noordelijk Persbureau

 

15:00 uur: De demonstratie is afgelopen. Voor zover bekend is alles rustig verlopen en zijn er geen incidenten geweest. Iedereen is aan het inpakken om weer terug naar huis te gaan. Hierbij sluiten wij ons liveblog.

Einde
Foto:Noordelijk Persbureau

Tiplijn