Te koop in Drenthe: woonboerderij met 5 slaapkamers, sauna en grote tuin Funda

Te koop in Drenthe: woonboerderij met 5 slaapkamers, sauna en grote tuin

EXLOO - Bij thuiskomst word je verwelkomd met simpele luxe waar we tegenwoordig zo gek op zijn: rust, warmte, gezelligheid, privacy en ruimte, veel ruimte! Maar liefst 466 m2 woonoppervlakte, 206 m2 en een kavel van 6.783 m2.

Subliem wonen aan de rand van het dorp, waarbij de landelijke en uiterst rustgevende sfeer van de omgeving je moeiteloos bij je dagelijkse leefomgeving betrekt en lopend of op de fiets bereik je vlot alle voorzieningen in het dorp. Het beste van twee werelden! De omliggende zonovergoten, heerlijke vrije tuin die voor een ieder vele mogelijkheden biedt; siertuin, moes- of kruidentuin, een lekkere speelplek voor (klein)kinderen, maar ook voor paarden of ander hobbyvee is voldoende ruimte vanwege het bijbehorend weiland. Kortom, er kan volop worden genoten van het buitenleven.

De herenboerderij is oorspronkelijk eind 19e eeuw gebouwd en door de huidige eigenaar in de periode 1987-1990 volledig verbouwd en beneden opnieuw ruimtelijk ingedeeld met behulp van een architect. Dit is zeer smaakvol en speels uitgevoerd door de digitale belijning met als resultaat een fantastische, landelijke en harmonieuze sfeer en beleving. Eerlijk, puur en tijdloos mooi zijn de gebinten, originele stalraampjes, diverse raampartijen tot de vloer en hoge, stoere balkenplafonds. De boerderij verkeert bouwkundig in prima conditie en is altijd goed onderhouden.

Kenmerken:
- Bouwjaar: omstreeks 1879, in 1987-1990 volledig verbouwd
- Perceeloppervlakte: 6.783 m²
- Gebruiksoppervlakte wonen: 466 m2
- Overige inpandige ruimte (zolderruimte en schuurgedeelte): 206 m2
- Externe ruimte (saunahuisje): 9 m2
- Inhoud (geheel): 3.007 m³
- Aantal kamers: 10 (woonkamer, woonkeuken, 5 slaapkamers + praktijkruimten)
- Aantal badkamers: 2 + douchegelegenheid op de verdieping

Waarom heeft verkoper hier met onwijs veel plezier gewoond?
- Aan ruimte geen gebrek voor een gezin met 2 kinderen en praktijkruimte voor de vrouw des huizes;
- Je woont hier te midden van rust en ruimte, maar niet afgelegen en alle dagelijkse voorzieningen op luttele afstand;
- Een geweldig huis en prachtige tuin om samen met het gezin, familie en vrienden te genieten van alles wat het leven zo aantrekkelijk maakt.

Voor meer informatie en foto's kunt u op deze link klikken.

Tiplijn