Justin Ripassa wint Rotary Youth Leadership Award Emmen 2023

Justin Ripassa wint Rotary Youth Leadership Award Emmen 2023

EMMEN - Afgelopen weekend hebben 14 jongeren tussen de 20 en 27 jaar gestreden om de Rotary Youth Leadership Award.

Gistermiddag rond 17 uur maakte juryvoorzitter Roelie Lubbers bekend dat Justin Ripassa uit Emmen het beste zijn leiderschapskwaliteiten voor de toekomst aan de jury heeft laten zien.

Justin, jonge ondernemer en zanger, was verrast en dolblij met het winnen van de award. Op de vraag hoe hij het weekend had beleefd zei hij: “Het meedoen aan de Ryla bracht mij nieuwe inzichten, perspectieven en vrienden voor het leven. Ik had nooit gedacht dat één weekend zoveel zakelijke, emotionele en persoonlijke impact kon maken op een mens!”

Afgelopen vrijdagmiddag werden de jongeren rond 17.00 uur door de voorzitters van de drie Emmense Rotary Clubs, de Gouverneur van het Noordelijk district en de Ryla commissie verwelkomd in Hotel Ten Cate in Emmen. Er was direct een gezellige sfeer. Een beetje spannend, want de deelnemers kenden elkaar niet en hadden nog geen flauw idee wat hen allemaal te wachten stond. Het enige dat ze wisten was dat het een inspirerend weekend zou worden waarbij ze van alles zouden leren over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. De deelnemers kwamen niet alleen uit Emmen en omgeving maar ook uit andere delen van Drenthe, Groningen en zelfs Noorwegen. Na een informele kennismaking werden de deelnemers direct aan het werk gezet met de eerste opdracht. Op zaterdag en zondag werden ze in diverse opdrachten begeleid door ervaren coaches en werden ze door drie juryleden op de voet gevolgd. De jury keek naar hoe de deelnemers zich presenteerden, welke rol ze hadden in een teamopdracht en hoe ze naar hun eigen kwaliteiten en uitdagingen keken. Roelie Lubbers vond het een inspirerend en leerzaam weekend. “Het is zo leuk om met jongeren te werken en ze in een paar dagen tijd te zien groeien. Zowel individueel als in een team” vertelde ze na afloop.

Zondag werden de opdrachten in teams uitgevoerd bij Growing Emmen en konden de deelnemers speeddaten met ervaren Rotarians die ze mooie tips voor de toekomst meegaven. Het weekend werd afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking waarbij ook familieleden van de deelnemers aanwezig waren. Gouverneur Gerda Breeuwsma was bij de start en de afsluiting van het weekend aanwezig.
“Het is mooi om te zien hoe open de deelnemers waren. Het weekend was mooi opgebouwd, een snelkookpan van inzichten!” zei ze bij de prijsuitreiking.

Het Ryla programma wordt wereldwijd door Rotaryclubs georganiseerd voor jongeren tussen 20 en 27 jaar, die aan het begin van hun carrière staan. Het was de vierde keer dat Rotary club Emmen, Emmen ’t Loo en Emmen Monarch gezamenlijk een Ryla weekend organiseerden in Emmen; de laatste keer was in 2018.

Tiplijn