ZZVV straft zwak Hoogeveen zaterdag genadeloos af

ZZVV straft zwak Hoogeveen zaterdag genadeloos af

HOOGEVEEN - Een uitermate zwak en schutterend Hoogeveen zaterdag ging hard onderuit in de derby tegen ZZVV. De blauwwitten zakten diep door de ondergrens en werden afgetroefd door een fris en gretig ZZVV dat met 1-4 volkomen terecht won.

Hoogeveen-trainer Niels van ’t Hoog werd na de 0-5 zege van vorige week tegen CSVC nu onaangenaam verrast door zijn ploeg. “De kater is enorm. Dit heb ik totaal niet zien aankomen. Waar ik vooral van baal is dat we het als team allemaal maar laten gebeuren. Er werd veel naar elkaar gekeken en dat past niet binnen hetgeen we voor ogen hebben. We zullen de koppen komende week dan ook bij elkaar moeten steken. Ik schrik hier zeker van.”

GLUNDEREN
Aan de andere kant stond een glunderende ZZVV-trainer Herman Schonewille. “We hebben er hard voor gewerkt en dan is het fantastisch dat het er vandaag uitkomt. Zo’n grote overwinning bij Hoogeveen verwacht je natuurlijk niet. Ons tactisch strijdplan klopte vanaf het begin. We wisten dat er achterin bij Hoogeveen een brok ervaring staat, maar ook dat ze we op snelheid konden verrassen. Dat pakte uiteindelijk geweldig uit. Daarnaast was het een echte teamprestatie.”

WE ZIJN BEGONNEN
“Jongens, we zijn begonnen.” Met deze woorden probeerde Saroney Vreeling in de beginfase zijn ploeg wakker te schudden. Het bleek tevergeefs. Al na zes minuten profiteerde ZZVV. Met moeite wist doelman Slot een inzet van Jovanni van Dijk te keren, maar in de rebound was de aanvaller alsnog succesvol. Hoogeveen kwam niet aan voetballen toe en het frisse en gretige ZZVV strafte de fouten genadeloos af. Zo ook halverwege de eerste helft toen Paul Bos op fraaie wijze de te ver voor zijn doel staande Slot het nakijken gaf.

COMEDY CAPERS
Ondanks dat Santing in de tweede helft nog de paal raakte, kwam de zege van ZZVV geen moment in gevaar. De ‘comedy capers’ aan de zijde van de thuisploeg ging gewoon door en Ger Luuk Pol en Nick Vredenborg profiteerden daar optimaal van. De 1-4 van Ismail Uçan in de slotfase was er slechts één voor de statistieken.

title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>
Tiplijn