Hoogeveen treft met Be Quick 1887 ‘angstgegner’

Hoogeveen treft met Be Quick 1887 ‘angstgegner’

HOOGEVEEN - Wat een spektakelstuk was het afgelopen zondag in Leidschendam. RKAVV en Hoogeveen maakten er een onvergetelijke wedstrijd van en Hoogeveen genoot na afloop natuurlijk nog het meest, doordat het in de blessuretijd nog met 3-4 won. Zondag wacht het thuisduel met Be Quick 1887.

Be Quick 1887 is in Hoogeveen de laatste jaren een beetje uitgegroeid tot ‘angstgegner’. Van de laatste vijf ontmoetingen in Hoogeveen verloor Hoogeveen er vier. De laatste twee duels eindigden in 0-3 en 0-4. In totaal troffen beide ploegen elkaar 16x in Hoogeveen. Hiervan won Hoogeveen er 9, speelde het 1x gelijk en verloor het 6x. Het duel eindige nog nooit in 0-0.

Be Quick begon het seizoen uitstekend met een 3-0 overwinning tegen het verrassend goed presterende TOGB. Daarna volgden echter drie gelijke spelen. Afgelopen zondag werd er in een matte vertoning met 1-0 gewonnen van het Rotterdamse VOC.

Hoogeveen is ondertussen nog steeds zonder puntverlies, maar zal achterin minder moeten gaan weggeven. Zondag ontsnapte men nog op miraculeuze wijze, maar dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan.

In het vorige seizoen, dat na zes wedstrijden werd afgebroken, troffen beide ploegen elkaar ook en werd het 0-3. Bij een 0-1 stand speelde Hoogeveen bijna de hele tweede helft met tien man, nadat Menno Heerkes rood had gekregen.

De wedstrijd begint om 14.00 uur en is deze keer niet live te volgen via Hoogeveen TV. ’s Avonds zijn wel de samenvatting en reacties te zien via Hoogeveen TV.

Martin van Dijk