Hoogeveen en ZZVV willen goede competitiestart vervolg geven

HOOGEVEEN - De eerste derby van het seizoen belooft meteen een fraai duel te worden. Zowel Hoogeveen zaterdag als ZZVV kenden een prima competitiestart. Hoogeveen zaterdag won met 0-5 bij CSVC en ZZVV won met dezelfde cijfers thuis van Vitesse’63.

Velen zullen zich de laatste ontmoeting tussen Hoogeveen en ZZVV nog wel herinneren. Deze werd gespeeld op 7 maart 2020. Het bleek meteen de laatste wedstrijd van dat seizoen te zijn door de coronacrisis. ZZVV kon een periodetitel pakken. Hoogeveen kwam snel op een 0-2 achterstand. Het kwam terug tot 1-2, maar moest vervolgens de hele tweede helft verder met tien spelers door een rode kaart van Danny Kuiper. Met een man minder kwam men op gelijke hoogte, waarna Julian Mol ver in de blessuretijd ook nog eens de winnende treffer scoorde.

In de twee seizoenen daarvoor eindigde het duel één keer in een 5-0 overwinning en werd het in de eerste onderlinge confrontatie in 2017-2018 1-1.

De wedstrijd begint om 14.30 uur. ’s Avonds of zondagochtend zijn de samenvatting en reacties te zien via Hoogeveen TV. Een dag later speelt Hoogeveen zondag in de Hoofdklasse om 14.00 uur ook thuis. Be Quick 1887 is dan de tegenstander.