Bedrocks heren 1 zet de ongeslagen reeks van na de zomerstop voort

Bedrocks heren 1 zet de ongeslagen reeks van na de zomerstop voort

EMMEN - Afgelopen zondag stond voor de Emmenaren de uitwedstrijd tegen het eerste herenteam van de Knights uit Leek op het programma.

Van oudsher heeft Bedrocks het lastig tegen de Knights met over het algemeen goede slagmensen. Het werd dan ook een wedstrijd met weinig echte hoogtepunten.

De slagploeg van de Knights kwam zondag echter niet door de Emmer verdediging. Pitcher Davey Paulussen gooide weer een gedegen wedstrijd daarbij geholpen door zijn teamgenoten in het veld. Catcher Robin Brandjes liet wederom geen bal passeren en pakte ook nog twee lastige vangballen. Aanvallend konden beide teams weinig potten breken. Met slechts zes honkslagen voor de Knights en zeven voor Bedrocks werd er weinig geslagen. In de eerste twee innings werd er dan ook maar één run gescoord door Bedrocks. In de derde inning liep Bedrocks uit. Mede door zes keer 4-wijd van de Leekster pitchers en scherp honklopen wisten zes Emmenaren de thuisplaat te bereiken. Knights deed nog iets terug door twee runs te scoren. Tussenstand 2-7. In de 4e en 5e inning was het verzet van de Knights gebroken en liep Bedrocks uit naar een 2-14 eindstand.

Volgende week zondag de staat de voorlaatste (uit)wedstrijd tegen de nummer twee, WHSC uit Winschoten, op het programma.

Aspiranten Bedrocks dichterbij kampioenschap.

Zaterdag ontving koploper Bedrocks de bijna hekkensluiter op de ranglijst, Knights uit Leek.

Zoals altijd tegen Leek, leek het een gezellige wedstrijd te worden, maar door Bedrocks moest er wel gewonnen worden om het kampioenschap binnen te gaan halen.

Hier bleek ook Pitcher Pim Bekering zeker van overtuigd. Hij werkte de wedstrijd in drie inningen met acht keer 3 slag, twee keer 4 wijd, geen honkslagen en runs tegen en een foutloos veld achter zich overtuigend af. De Bedrocks zetten hier vier honkslagen en drie 2- honkslagen tegenover.

De lange klappen van Conner Keuter en Jasper Vos zorgden voor gejuich op de tribune, maar Lisanne Mol presteerde aan slag het beste door een honkslag en een 2- honkslag te laten noteren. Door verder te profiteren van vier wijd en agressief honklopen wisten de Bedrocks 11 punten op de scorekaart te krijgen, eindstand 11 – 0. Uit de volgende drie wedstrijden die nog op het programma staan moeten de Bedrocks Aspiranten nog een punt halen om de tot nu toe nog ongeslagen status om te zetten naar het kampioenschap.

Bert Springer