Komende zaterdag 12 uur basketbal plezier in sportcentrum de Hullen

Komende zaterdag 12 uur basketbal plezier in sportcentrum de Hullen

RODEN - Aanstaande zaterdag is het druk in sportcentrum de Hullen in Roden. Van 10 uur ‘s morgens tot 10 uur ‘s avonds wordt er gebasketbald in hal A van de Hullen.

‘s Morgens bijten de wheelers van Flying Red het spits af Tussen 10:00 uur en 18:00 uur worden zeswedstrijden gespeeld in de landelijke toernooidivisie. Na het behalen van de gouden medaille door de Oranje Leeuwinnen in Tokio een unieke kans met eigen ogen te aanschouwen hoe spectaculair rolstolbasketbal kan zijn. De wheelers van Flying Red spelen om 11:30 tegen W.S.V uit Apeldoorn en om 16:00 tegen I.S.V uit Hengelo, dat vorig seizoen nog in de eredivisie uitkwam.

Om 18:00 gaat het nieuwe heren twee van Flying Red de strijd aan met Ceres uit Emmeloord en om 20:00 speelt een vernieuwd Heren 1 tegen Groene Uilen 2. De Rodenaren zijn tegen de Groninger studenten uit op revanche: de laatste wedstrijd van het door corona afgebroken vorige seizoen glipte wel heel teleurstellend door de handen.

Zowel het eerste als het tweede herenteam staan na twee competitierondes fier bovenaan in de competitie. Heren 1 won in de openingswedstrijd met ruime cijfers van Twente Buzzards (87-57) en dat dat afgelopen weekend nog eens dunnetjes over tegen Red Giants (56-93). In de laatste wedstrijd ontbrak power forward Bas Veenstra wegens ziekte. Heren 2, uitkomende in de regionale 1e klasse, dubbelde het derde team van BV Groningen (102-49) en liet zaterdag veelvoudig regiokampioen Shadows beteuterd achter. (43-83).

Ook in Roden is weer genoeg te beleven voor iedere basketbal liefhebber.

Erik Smit
Tiplijn