Bedrocks laat punt liggen op de Meerdijk

Bedrocks laat punt liggen op de Meerdijk

EMMEN - Bedrocks Heren 1 heeft zich zondag te kort gedaan in de thuiswedstrijd tegen The Blokes uit Veendam. De Emmenaren hielden rekening met een lastige wedstrijd tegen The Blokes, al jaren achtereen kampioen in deze klasse en ook dit seizoen nog ongeslagen.

Net als voorgaande wedstrijden begonnen de Bedrocks met werper Davey Paulussen op de heuvel en catcher Robin Brandjes achter de plaat. Verdedigend stond het bij de Emmenaren weer goed met onder meer lastige vangballen van de outfielders Benjamin Houthuyzen en Bart Jan van der Toom. Rechtsvelder Colin Ramakers maakte nog een klasse dubbelspel door de bal in het rechtsveld te vangen en de loper op één uit te gooien. In de eerste inning namen de Veendammers een 0-1 voorsprong. In de gelijkmakende slagbeurt namen de Bedrocks de leiding door een 2-honkslag van korte stop Marijn Mast en een honkslag van eerste honkman Kilian Alderlieste. De tweede inning werd een korte voor de Emmenaren, ondanks een 2-honkslag van Benjamin Houthuyzen werd niet gescoord terwijl de Veendammers wel een run wisten te maken.

In de derde inning sloegen beide teams drie man binnen en kwam de tussenstand op 6-5. In de hectische slotfase werden twee spelers van The Blokes het veld uit gestuurd wegens het onsportief bejegenen van de prima leidende umpire Erik Vos. De Bedrocks bleven ondanks alle consternatie goed en geconcentreerd spelen maar wisten toch niet te voorkomen dat de The Blokes nog op gelijke hoogte kwamen. Eindstand 8-8.

Met nog drie wedstrijden te spelen blijven de Emmenaren aan de leiding in de competitie.

Bert Springer