Rozemarie Fokkema uit Rolde pakt brons tijdens het NK Atletiek

ROLDE - Rozemarie Fokkema 18 jaar uit Rolde heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap Atletiek de bronse medaille gepakt.

Op dit NK dat werd gehouden bij Atletiekvereniging Altis in Amersfoort heeft Rozemarie brons gehaald op het onderdeel kogelslingeren.

In een erg sterk deelnemersveld kwam ze in haar 6e en laatste poging tot een afstand van 44.32 meter met de 4kg kogel. De atlete van Groningen Atletiek uitkomend in de leeftijdscategorie onder 20 jaar bleef in een bloedstollend gevecht de nummer 4 maar 7 centimeter voor. Maar dit bleek genoeg voor de 3e plek, en dus een podium plaats.

Goud werd gewonnen door Nienke Overgoor van atletiekvereniging Hellas uit Utrecht met een afstand van 46.79 meter en zilver ging naar Kirsten Peeters van Eindhoven Atletiek met een afstand van 46.19 meter.