Sponsorzwemmen en Tentenkamp Zwembad Veenhuizen

Sponsorzwemmen en Tentenkamp Zwembad Veenhuizen

VEENHUIZEN - De opbrengst van het sponsorzwemmen voor een nieuwe duikplank voor Zwembad Veenhuizen is bekend. Leerlingen van kindcentrum Speel en Leer hebben het prachtige bedrag van € 1028,30 bij elkaar gezwommen tijdens de zwemvierdaagse. Er zijn heel veel baantjes voor gezwommen. Met dit bedrag is de nieuwe duikplank weer een flink stuk dichterbij gekomen. Fantastisch!

Op zaterdagavond 21 juli begon het tentenkamp voor kinderen uit de groepen 3 t/m 8, ook met als doel geld bijeen te brengen voor de duikplank. Een enorme groep van 31 kinderen had zich aangemeld. In hun eigen tent mochten ze een nachtje in het zwembad blijven slapen, nadat ze ’s avonds eerst hebben ‘gedanst voor de duikplank’ tijdens een poolparty. In groepjes gingen de kinderen daarna door het dorp voor een vossenjacht. De meest vreemde figuren doolden door het dorp en ze moesten uitkijken voor de oranje leeuw! Na het roosteren van marsmallows was het tijd om de tenten in te kruipen. En het bleef nog lang onrustig…

De volgende ochtend waren de oogjes nog klein. Na het ontbijt was het tijd voor de slotactiviteit, het buikschuiven. Heerlijk op je buik over de zeepbaan! Dat leverde heel veel pret op en natuurlijk werd de leiding daarna te grazen genomen! Dat hoort ook zo. Het bestuur dankt de organisatie voor de prima organisatie van het kamp. Ook de sponsoren van het kamp, zoals de Novo Konditorei, Kaaslust en een aantal particuliere sponsoren willen we hartelijk danken voor hun bijdrage. We zijn blij dat het tentenkamp, na jaren weggeweest te zijn, weer zijn intrede heeft gedaan op ons programma. Het was zeer succesvol en zal volgend jaar zeker worden herhaald.
Tiplijn