Aspiranten Bedrocks beleven een pitcherduel in Drachten

Aspiranten Bedrocks beleven een pitcherduel in Drachten

EMMEN/DRACHTEN - De Bedrocks aspiranten, koploper in hun competitie, speelden zaterdag in Drachten tegen de nummer twee Drachten Diamonds.

De eerste twee inningen gingen gelijk op. Bedrocks pitcher Pim Bekkering noteerde 6 keer drie slag en kreeg twee honkslagen tegen. De Diamonds pitcher wierp 5 keer drie slag, kreeg een honkslag tegen, maar liet ook de honken vollopen door vier wijd. Zijn veld hielp hem door de laatste uit te maken, maar hij was veel meer pitches nodig om dit resultaat te bereiken, stand 0-0.

Dit aantal pitches bepaalde de wedstrijd. In de derde inning was de Drachtster pitcher na een keer drie slag en twee runs tegen door zijn maximaal aantal te gooien ballen heen en moest hij de bal doorgeven aan zijn reliever (vervangende pitcher). De Bedrockers scoorden nog twee keer. In de gelijkmakende slagbeurt voor Drachten werd het voor de Emmer pitcher Bekkering ook moeilijk, ondanks een drie slag moest hij toestaan dat de honken volliepen waarna hij aangaf dat zijn arm op was. Met alle honken vol moest Jeffrey Koster zijn taak overnemen. Geen gemakkelijke opgave en helaas moesten de Bedrocks ook een punt tegen toestaan, 1 – 4.

De vierde en laatste inning scoorden de Bedrocks nog een punt en moesten ze de Diamonds in de gelijkmakende slagbeurt alleen van het scoren afhouden om de winst mee naar Emmen te nemen. Koster nam goed de leiding van de verdediging, wierp twee keer drie slag, en een geslagen bal werd goed verwerkt door tweede honkvrouw Lisanne Mol die door de aangooi op Pim Bekkering, die het eerste honk had overgenomen, voor de laatste uit van de wedstrijd zorgde, eindstand 1 – 5. Hierdoor komen de Bedrocks aspiranten vier punten voor te staan in de competitie en zo zien de coaches Bennie Mol en Erik Vos het als een uitdaging met hun team ongeslagen kampioen te worden.

Bert Springer
Tiplijn