Bedrocks Emmen overklast hekkensluiter

Bedrocks Emmen overklast hekkensluiter

EMMEN - Zondag ontving Bedrocks Heren 1 hekkensluiter Knights H2 uit Leek op de Meerdijk.

Hoewel de gasten in eerste inning brutaal de leiding namen werd het toch een eenvoudige zege voor het team uit Emmen. Na 5 innings was de eindstand 19-2.

Bedrocks 1 kende een 5-tal afwezigen waardoor er wederom een beroep gedaan moest worden op een aantal spelers van Heren 2. Zij deden dit echter meer dan verdienstelijk. Harrie van Vondel sloeg een honkslag, Colin Ramaker drie honkslagen en Erik Többen twee honkslagen en een 2-honkslag. Debutant in H1, Dave Wolters, sloeg zijn eerste honksslag en kreeg geheel volgens traditie na de wedstijd de door zijn medespelers gesigneerde bal uitgereikt. Pitcher Davey Paulussen met Robin Brandjes achter de plaat werd verdedigend weer uitstekend ondersteund door zijn veld. Slechts drie honkslagen lieten de Bedrocks toe. Zelf sloeg de thuisploeg er zeventien. Noemenswaardig zijn nog de twee 2-honkslagen van eerste honkman Michel Kraayeveld.

De aspiranten van de Bedrocks ontvingen zaterdag The Blokes uit Veendam op de Meerdijk. In juni keerden de Bedrocks bij de uitwedstrijd in Veendam terug met een 2- 13 gewonnen wedstrijd, maar dat dat in het honkbal geen enkele garantie geeft bleek deze zaterdag. Beide teams hadden moeite met het slaan, maar maakten dit goed op het moment dat er door de tegenstander foutjes werden gemaakt of door een enkele honkslag een honk werd bereikt. Ook door agressief honklopen werden veel extra honken gehaald. Misschien mogen we de conclusie trekken aan het eind van deze toch spannende wedstrijd dat de Bedrocks het geluk van de koploper had. De voorsprong van 2-1 in de eerste inning werd niet uit handen gegeven maar via een 3-1 en 5-2 tussenstand kwam de eindstand van 5-4 op de scorekaart te staan. Met de winst in de zak lijkt er toch wel werk te doen voor de wedstrijd aanstaande zaterdag tegen Drachten Diamonds uit die zaterdag door winst op Northern Stars de tweede plek in de competitie bereikt hebben.

Zondag staan er twee thuiswedstrijden op het programma. Bedrocks H2 neemt het om 11:00 op tegen Hickory H1 uit Winterwijk en Bedrocks H1 speelt om 14:00 tegen Caribe H3 uit Groningen.

Bert Springer
Tiplijn