Koppositie voor Heren en Aspiranten Bedrocks

Koppositie voor Heren en Aspiranten Bedrocks

EMMEN - Na een korte zomerstop stond afgelopen zondag voor Bedrocks H1 de thuiswedstrijd tegen koploper WHSC uit Winschoten op het programma.

Door vakanties en blessures misten de Bedrocks een aantal spelers waardoor de H2 spelers Scotty van den Berg en Colin Ramakers hun opwachting in H1 konden maken. De jarige werper Davey Paulussen begon op de heuvel met catcher Robin Brandjes achter de plaat. Verdedigend stond het weer als een huis bij de Bedrocks met name de outfielders wisten maar liefst negen keer met vangballen Winschoter slagmannen terug te sturen naar de bank. Ook aanvallend liep het goed bij de Emmenaren. In de eerste drie inningen liepen de Bedrocks uit naar een 5-0 voorsprong. In de 4e en 5e inning wist WHSC iets terug te doen door drie runs te scoren. 5-3.

De Bedrocks bleven goed en geconcentreerd spelen en wisten in de laatste en 6e inning nog drie keer te scoren. Beste slagman aan Emmer zijde was Marijn Mast met in vier slagbeurten twee honkslagen en een 2-honkslag. De wedstrijd werd in stijl beëindigd met een dubbelspel tussen rechtsvelder Colin Ramakers en eerste honkman Michel Kraayeveld. Met de eindstand 8-3 hebben de Bedrocks de koppositie overgenomen van WHSC.

De nog ongeslagen aspiranten van de Bedrocks ontvingen de ook nog ongeslagen Northern Stars Leeuwarden zaterdag op de Meerdijk. Dus op voorhand een spannende wedstrijd. De 1e inning zag er goed uit voor de Bedrocks, als thuisspelend team begin je verdedigend, en de eerste drie slagmannen van de Stars werden teruggestuurd naar de dug-out met twee keer drie slag en een vangbal van Paco van Dalen. Aanvallend werden de eerste twee puntjes binnen gesprokkeld, 2 – 0! In de 2e inning werden de Bedrocks verrast, na een drie slag door de pitcher Pim Bekkering kreeg de Emmer verdediging een verre bal te verwerken, die door goed veldwerk beperkt werd tot een driehonkslag. Helaas ging deze Stars honkloper ondanks twee keer drie slag tussendoor toch over de thuisplaat. In de gelijkmakende slagbeurt begon Bedrocks met twee keer drie slag, gelukkig kon Paco van Dalen door middel van een honkslag, twee gestolen honken en een fout van de Stars catcher nog een punt binnen halen, 3 – 1. In de 3e inning moesten de Bedrocks door een een- twee- en driehonkslag en twee keer vier wijd vijf mensen over de thuisplaat laten gaan en de eerste achterstand van het seizoen verwerken, 3 – 6. Gelijkmakende wisten Pim Bekkering na een tweehonkslag, en Sytske Boersma een punt te scoren en daarmee de achterstand te beperken tot 5 – 6.

In de zinderend spannende laatste inning wist Jeffrey Koster als relief pitcher de schade te beperken voor de Bedrocks door geen punten meer toe te laten, hierna kwam het op de slagkracht en het vermogen terug te komen van de Bedrocks aan. Koster kon na vier wijd het eerste honk bereiken waarna Jonas Binnenmars een drie honkslag wist neer te leggen wat de einduitslag van 6 – 6 betekende omdat er twee Bedrockers uitgingen op drie slag, en er helaas een uitgemaakt werd op thuis. Coaches, publiek en spelers van beide partijen moesten vanwege de spanning hun hartslag nog enige tijd in de gaten houden, maar kijken allemaal tevreden terug naar deze onbesliste wedstrijd, waarbij beide teams nog steeds ongeslagen zijn.

De Emmer pupillen behaalden Zaterdag thuis op de Meerdijk een mooie 5-4 overwinning op Knichts uit Leek.

Bert Springer
Tiplijn