Breuk schakelstang nekt Endeveld/Crome

Breuk schakelstang nekt Endeveld/Crome

GROLLOO - Teleurgesteld over het resultaat, maar blij dat het euvel werd gevonden, zo keerde Kees Endeveld terug in Grolloo na een WK-weekend dat hem geen punten opleverde. Op het circuit van Grobnik in Kroatië maakte Team Drugsadvies Sidecarshop Racing zich op voor de twee races, meetellend voor het wereldkampioenschap.

In de kwalificaties liep het voor Kees Endeveld en zijn Duitse bakkenist Hendrik Crome niet geweldig. Een fors haperende machine weerhield het duo ervan voluit te gaan. Een negende startplek, in een veld met elf deelnemers, was hun deel. Ondanks het nauwkeurig natrekken van de krachtbron werd het euvel niet gevonden. Het leidde ertoe dat de zijspancombinatie niet van start ging in de eerste race. Geleidelijk werden verschillende onderdelen vervangen en toen ook de accu was gewisseld, liep de machine weer als vanouds.

Maar dat was op zondag bij de warming up voor race twee.

Daarin gingen Endeveld en Crome voortvarend van start en al snel kregen ze hun naaste concurrent, de Zwitserse combinatie Wyssen/Hofer, in het vizier. Met hen werden diverse duels uitgevochten. De zorgen leken voorbij tot in de elfde ronde. Toen brak een dunne stang van het schakelmechanisme met als gevolg dat de race voorbij was en er geen enkel WK-punt meegenomen kon worden naar Grolloo. “Dat was een fikse tegenvaller”, liet Kees Endeveld bij terugkeer in Nederland weten. “Het is een dunne stang, die door de vibratie is gescheurd op de schroefdraad. Dat is het dunste gedeelte. Verder rijden was onmogelijk”, aldus Endeveld, die dit seizoen met veel tegenslag te maken heeft.

De komende weken staat er niets op het programma voor Team Drugsadvies Sidecarshop Racing en in die periode zal de machine weer helemaal worden nagekeken en gereed gemaakt voor de volgende race. Voor Endeveld en Crome staat die gepland in het weekend van 2 en 3 oktober. Dan wordt er gereden op het circuit van het Duitse Oschersleben. Endeveld hoopt dan weer eens een weekend zonder problemen te kunnen racen.

Mark Walters
Tiplijn