Hoogeveen zondag met ruime cijfers langs VKW (Video)

HOOGEVEEN - Hoogeveen deed deze week wat het moest doen in de race om titelprolongatie tijdens de AH Offerein Bokaal. De ploeg van trainer Nico Haak won met 7-0 en een aantal zeer fraaie treffers van eersteklasser VKW. Het herstelde zich zodoende van de 1-2 nederlaag tegen Pelikaan S van afgelopen zaterdag. Zaterdag wacht nu de ontknoping met het duel tegen buurman HZVV.

De opluchting was helemaal groot toen HZVV in de slotfase alsnog de winnende treffer scoorde tegen Pelikaan S. Hierdoor belooft het zaterdag een enorme spannende kraker te worden tegen HZVV. Er wordt tijdens de AH Offerein Bokaal een halve competitie afgewerkt. Door de voorgaande resultaten heeft HZVV aan een gelijkspel voldoende. Wint Hoogeveen, dan hebben zij de beste papieren en kan alleen Pelikaan S roet in het eten gooien als het met minimaal zeven treffers verschil wint van VKW.

Dinsdagavond bleek maar weer eens dat Hoogeveen het niveau van de eerste klasse echt is ontgroeid. De tegenstander uit Westerbork werd bij vlagen van het kastje naar de muur getikt. Vervelend voor de ploeg van trainer Karlo Meppelink, maar anderzijds ook wel begrijpelijk. De ploeg is nog maar net in training en start in tegenstelling tot Hoogeveen pas op 25 september met de competitie.

GOED GEVOEL
Voor Hoogeveen is de start al over anderhalve week en het gevoel zal goed zijn. De ploeg oogt fris en gretig en straalt ontzettend veel plezier uit. Het trakteerde het publiek ook nog eens op een aantal zeer fraaie treffers. Nadat Jamai Kriekjes twee goede mogelijkheden niet wist om te zetten in een treffer, brak Menno Heerkes de ban na twaalf minuten, door een fraaie aanval af te ronden. Halverwege te eerste helft mocht Joost Screever aanleggen voor een vrijetrap en krulde de bal op fabelachtige wijze in de kruising. Hierna bleef Hoogeveen kansen creëren en de 3-0 van Jamai Kriekjes vlak voor rust was dan ook geen verrassing. In de blessuretijd kreeg Giorgio Beltau het publiek helemaal op de banken, door met een fantastische uithaal de ruststand op 4-0 te bepalen.

ZWARE BLESSURE
Diezelfde Beltau werd vlak na rust hard geraakt op zijn enkel door Mart van Zwieten en moest per brancard het veld verlaten met het naar het zich liet aanzien zware blessure. Ondanks deze domper pakte Hoogeveen de draad weer snel op. Aangezien HZVV zaterdag met 6-0 had gewonnen van VKW, was het zaak op minstens zoveel treffers te maken. Dat aantal werd uiteindelijk met één treffer overschreden doordat invaller Louis Vijfhuizen binnen een kwartier een zuivere hattrick scoorde. De laatste twintig minuten ging de storm liggen en kwam VKW schadevrij door. De wedstrijd Hoogeveen – HZVV begint zaterdag om 20.00 uur.

title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>