Hoogeveen zaterdag ontsnapt tegen HZVV 2 (Video)

HOOGEVEEN - Voor het eerst sinds 10 oktober 2020 kwam Hoogeveen zaterdag weer eens in actie. Tijdens de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup was HZVV 2 de tegenstander. Begrijpelijker wijs was het allemaal nog wat onwennig en dat viel in de wedstrijd ook terug te zien. Uiteindelijk werd het 1-1 en volgde een bloedstollende strafschoppenserie, die door Hoogeveen zaterdag met 10-9 gewonnen werd.

Het was ook de eerste wedstrijd van Niels van ’t Hoog als hoofdtrainer van de zaterdagtak van de blauwwitten. De inwoner van Wierden volgde vlak voor de zomer Edward Sabandar op na vijf seizoenen. HZVV 2 begon de wedstrijd goed en kreeg via David Kampinga en Roan Zwaagstra mooie kansen. Zwaagstra lobde het leer over doelman Raymon Slot heen, maar de bal rolde rakelings naast. Na een kwartier werd Hoogeveen beter en kreeg een handvol kansen via Joy Eising, Ismail Ucan, maar de precisie ontbrak.

Strafschop
In een fase dat Hoogeveen dreigender was, kwam het fel strijdende HZVV 2 vijf minuten voor rust op voorsprong. Dylan Bezuyen legde Maurice Tinholt neer en arbiter Van Driel legde de bal op de stip. Maurice Tinholt velde zelf het vonnis: 1-0.

Veel viel er verder niet te beleven en gevaar voor beide doelen bleef dan ook lange tijd uit. Toch kwam Hoogeveen halverwege de tweede helft langszij. Een afgemeten voorzet van Marcel Linthorst werd heel fraai aangenomen en hard binnengeschoten door Eduard Kobes.

Strafschoppenserie
Er volgde een prachtige strafschoppenserie. Ruben de Haas miste de derde strafschop, waarna Milan ten Brinke bij de vijfde strafschop het karwei kon afmaken. Hij raakte echter de baal. Daarna leek er geen eind aan te komen en waren alle veldspelers aan de beurt geweest. Edwin Santing versloeg vervolgens zijn collega Rick Prinsse, waarna hij vervolgens de strafschop van diezelfde Prinsse wist te stoppen.

De verliezend finalist van 2019 ontsnapte hierdoor en mag dinsdagavond om 18.30 uur opnieuw spelen om een plek in de finale van de Paviljoen Nijstad Cup. LTC is dan op het eigen hoofdveld te tegenstander. De Assenaren versloegen De Weide met 4-3.

title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>