Dubbel IDM-podium in Assen voor Streuer/Remmé

Dubbel IDM-podium in Assen voor Streuer/Remmé

ASSEN - Met een knappe overwinning, zondagmiddag, en de tweede plek op zaterdag hebben zijspancoureur Bennie Streuer en zijn bakkenist Jeroen Remmé de IDM-races op het TT Circuit Assen prima afgesloten. Samen met hun BONOVO-teamgenoten Tim Reeves en Kevin Rousseau maakten zij in beide races de dienst uit. Zaterdag bleek Reeves nog oppermachtig, maar zondag lukte het de Engelsman niet om Streuer te passeren. Wanneer dit de krachtsverhoudingen goed weergeeft, lijken Streuer en Remmé een prima uitgangspositie te hebben voor komend weekend in Kroatië, waar in Grobnik de vijfde WK-race van het seizoen wordt verreden.

Op het TT Circuit liet Bennie Streuer zien prima hersteld te zijn van de zware crash, begin dit seizoen op het circuit van Oschersleben, waarbij hij een forse rugblessure opliep.

In de twee IDM-races op het TT Circuit was niet te merken dat de coureur uit Grolloo lang uit de roulatie is geweest. Met een tweede plaats in de kwalificatie voldeed hij aan de verwachtingen, immers Engelsman Tim Reeves was het gehele seizoen al de snelste gebleken.

In de race, aan het eind van zaterdagmiddag, spoot Streuer van zijn plek, terwijl Reeves moeizaam als elfde van start kwam. Hj liet er echter geen gras over groeien en draaide in de eerste fase van de race twee seconden per ronde sneller dan de overige combinaties. Dat merkte ook Bennie Streuer, want hij werd iedere ronde zienderogen ingelopen door Reeves/Rousseau. Na twee doorkomsten lag de Brit al tweede en nog twee ronden later kwam hij aan het achterwiel van Streuer en Remmé. In de zesde ronde passeerde de Brit de Drent en daarna was er geen sprake meer van spanning. Reeves won en Streuer werd tweede. Achter hen kwam op maar liefst 33 seconden achterstand de Duitse combinatie Roscher/Burkard binnen.

Zondag een bijna zelfde beeld. Streuer kwam uitstekend uit de startblokken, Reeves bepaald niet. De Engelsman wist lang niet zo snel naderbij te komen dan op zaterdag. Pas tegen het einde van de race kreeg Reeves Streuer bijna te pakken, maar de snelheid om hem voorbij te steken ontbrak.

Op de noo0rdlus van het TT Circuit kon Reeves Streuer achterhalen en leek iets sneller, maar Streuer had meer snelheid op het zuidelijke deel van het circuit.

Uiteindelijk bleef Reeves op een halve seconde van Streuer steken en die kon de eerste overwinning van het seizoen in zijn zak steken. Na afloop was Streuer tevreden. “Voor ons was het een goede race. Ik had zondagmiddag Reeves wel langszij verwacht, maar hij had echt niet zoveel snelheid als zaterdag. Dat pakte voor mij goed uit, want hij wist mij niet te passeren. Ik ben tevreden met het resultaat”, aldus de coureur uit Grolloo.

archief/Mark Walters
Tiplijn