Hoogeveen in matige wedstrijd langs Noordscheschut (Video)

HOOGEVEEN - Het waren mooie omstandigheden dinsdagavond op het Bentinckspark. Qua weersomstandigheden was het dan ook genieten langs de zijlijn bij het duel tussen de hoofdklassers Hoogeveen en Noordscheschut. Dat was ook maar goed op, want de wedstrijd zelf was lange tijd het aanzien niet waard.

Beide ploegen hebben nog ruim twee weken tot de competitiestart. Noordscheschut start dan opnieuw in de Hoofdklasse en zal lering willen trekken uit de zes wedstrijden die afgelopen seizoen gespeeld konden worden. Trainer Marc van Meel is realistisch en weet dat zijn ploeg minder kwaliteit zal hebben dan de meeste tegenstanders. Hij zal dan ook behoudender gaan spelen en loeren op gevaarlijke uitvallen, waar het ook zeker de kwaliteiten voor heeft.

Strafschop
Tegen Hoogeveen slaagde die missie een half uur lang goed. Bij de ploeg van Nico Haak lag het tempo veel te laag om de tegenstander in de problemen te brengen. Een strafschop, hands van Robin Sikken, zorgde na een half uur uiteindelijk toch voor enige opwinding. Kjelt Engbers gaf doelman Wiebe Zinger het nakijken. Even daarvoor had Robbert Jan Hamberg verzuimt de gasten op voorsprong te brengen door een bijna niet te missen kans naast te schieten. Er ontstond een leuk laatste kwartier van de eerste helft, waarin Noordscheschut via Nick Koster dichtbij de gelijkmaker was. De aanvaller kopte de bal op de paal.

Fraai
Vlak voor rust verdubbelde Hoogeveen dan toch de voorsprong. Giorgio Beltau vond een gaatje en krulde de bal van buiten het strafschopgebied heel fraai in het doel. In de blessuretijd werd het zelfs nog 3-0, toen Kjelt Engbers opnieuw van de strafschopstip mocht aan leggen.

In de tweede helft was de pijp bij beide ploegen snel leeg en was er nog één hoogtepunt. Een afgemeten voorzet van Giorgio Beltau werd door Jamai Kriekjes fraai met het hoofd afgerond. Het betekende de eerste treffer van de uit de eigen jeugdopleiding afkomstige Kriekjes.

Zaterdag begint het Offerein Voetbaltoernooi. Hoogeveen zondag komt dan om 20.00 uur in actie en ontmoet eersteklasser Pelikaan S.

title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>