Uit en thuis overwinning voor honkballers uit Emmen

Uit en thuis overwinning voor honkballers uit Emmen

EMMEN/MEPPEL - De aspiranten van de Bedrocks waren de eerste drie competitie duels nog ongeslagen, en dat schiep verwachtingen in de aanloop van de wedstrijd tegen de Noordwest Friesland Seagulls uit Harlingen zaterdagmorgen op de Meerdijk.

Hoewel de Friezen nog niet gewonnen hadden was er toch enige onrust bij de Bedrockers. De Emmer aspiranten hadden wel de voorgaande wedstrijden gewonnen door scherp honklopen, maar niet door gemaakte honkslagen. Al tijdens de warming up leek het tij te keren, werkelijk iedereen stond naar eigen kunnen goed te slaan. Tijdens de wedstrijd ging dit door, en kwamen de Bedrocks tot 19 honkslagen, waaronder een infield homerun door Jonas Binnenmars. Die honkslagen zorgden voor 21 punten in 4 inningen, waarbij Jeffrey Koster met 3 honkslagen uit 3 slagbeurten de beste slagman was.

De verdediging van de Bedrocks gaf een zeer bijzondere prestatie weer op de scorekaart. Pim Bekkering zag als pitcher slechts 12 slagmensen gedurende die vier inningen, wat betekende dat hij ze allemaal naar huis stuurde zonder een honk te bereiken. Elf keer drie slag, en een slagman wist de scherpe bal van Pim te raken waarbij de Emmer pitcher zelf de uit op een maakte. Een unieke gebeurtenis in het honkbal wat de titel heeft; Een perfect game! Niet de 21-0 eindstand, maar vooral de slagkracht was voor het coach-duo Bennie Mol en Erik Vos de beloning van de trainingsinspanningen. Eerder die morgen wisten de Emmer pupillen een mooie 7-4 overwinning op WSB uit Apeldoorn te behalen.

In tegenstelling tot het eerste Bedrocks team kwam het tweede team zondag wel in actie. Na een teleurstellende eerste wedstrijd de afgelopen week in Hardenberg tegen de Cubs, ging het team vol goede moed naar Meppel voor de wedstrijd tegen het 1e team van de Blue Devils. Bedrocks ging goed van start met een formidabele 2-honkslag door korte stop Tim Robben. Harrie van Vondel kwam door geraakt werper op het honk en Colin Ramakers door vier wijd. Beide mannen kwamen op een honkslag van Erik Tobben binnen, drie runs in de eerst slagbeurt! In de gelijkmakende slagbeurt kwam Emmer Pitcher Scotty van den Berg wat moeilijk op gang waardoor een aantal Devils met vier wijd het honk bereikten en met enkele honkslagen maakte het thuisteam 6 runs. Van den Berg herstelde zich met twee strike outs zodat er niet meer schade ontstond. In het verloop van de wedstrijd werden er mooie honkslagen gemaakt door Harrie van Vondel, Dave Wolters, Scotty van den Berg en beste slagman aan Emmer kant was Tim Robben met 3 honkslagen uit 4 beurten. Zo sprokkelde het team nog 3 runs bij elkaar.

Verdedigend werd er ook aantrekkelijk gespeeld door de Bedrocks, die ook twee mooie dubbelspelen produceerden. De Devils werden kort gehouden, maar Bedrocks moest nog 4 runs incasseren. Al met al geen Perfect game, maar toch was het team van coach Albert Radmakers met de 10-6 eindstand en de opgaande lijn dik tevreden.

Bert Springer
Tiplijn