Tweemaal achtste plek voor Drugsadvies Sidecarshop Racing in eerste WK races 2021

Tweemaal achtste plek voor Drugsadvies Sidecarshop Racing in eerste WK races 2021

GROLLOO - Met twee achtste plaatsen in de eerste twee WK races van dit seizoen, sloten Kees Endeveld en bakkenist Hendrik Crome de seizoenopening op het circuit van Le Mans in Frankrijk af.

Gezien de rondetijden was de zijspancoureur uit Grolloo erg tevreden, maar wat de klasseringen betreft, had hij Team Drugsadvies Sidecarshop Racing vooraf iets hoger ingeschat. “Mijn rondetijden waren zowel in de training, als in de twee races aanmerkelijk beter dan twee jaar geleden toen we hier voor het laatst reden. Maar ik had erop gerekend dat ik daarmee toch hoger zou eindigen”, aldus Endeveld zaterdagochtend na de laatste van de twee races op Le Mans.

In de trainingen hadden Endeveld en Crome met 1.47.3 een prima tijd neergezet, maar toen bleek dat de concurrentie ook niet stil gezeten had. “Ik had gehoopt bij de beste vijf te zitten, maar het werd de achtste startplek. Dat viel wat tegen, maar de kloof met de mannen voor mij is lang niet meer zo groot dan in het seizoen 2019”, blikt Endeveld terug op de kwalificaties.

In de eerste race, vrijdagmiddag, kon Team Drugsadvies Sidecarshop Racing de grote kopgroep lang volgen. “Mijn rondetijden bleven de gehele race nagenoeg constant, maar halverwege de wedstrijd zag ik de concurrentie iedere ronde een stukje meer uitlopen. Uiteindelijk ben ik tevreden met die achtste plek op vrijdag”, laat Endeveld weten.

Zaterdagochtend moesten de zijspancoureurs al vroeg aan de bak. Om kwart voor tien werd race twee gestart en het verloop van die wedstrijd was voor Team Drugsadvies Sidecarshop Racing nagenoeg identiek aan die van race één.

“Ik werd nog wel even geraakt door een andere coureur, maar daar hadden wij niet veel last van. Ook nu kon ik een rondje of acht goed bij blijven. Maar waar ik 1.47 bleef rijden, konden de combinaties voor mij hun tijden naar 1.46 brengen, dus raakte ik de aansluiting later kwijt.”

Endeveld en Crome eindigden ook in race twee op de achtste plaats. De eerste race werd winnend afgesloten door de Brits/Franse combinatie Reeves/Rousseau en zaterdag werd race twee door de combinatie Schlosser/Fries uit Duitsland gewonnen.

De race op het circuit van Le Mans was de eerste na anderhalf jaar gedwongen pauze vanwege de coronapandemie. “Er werd hier in Frankrijk prima gecontroleerd op het naleven van de maatregelen en ik denk, wanneer dat ook de rest van het jaar gaat gebeuren, dat wij als zijspancoureurs weer een volledig WK-seizoen kunnen afwerken”, laat Kees Endeveld weten.

De eerstvolgende twee WK-wedstrijden zijn op 26 en 27 juni op de Pannoniaring in Hongarije.

Tiplijn