De honkbalcompetitie kan eindelijk weer van start

De honkbalcompetitie kan eindelijk weer van start

EMMEN - Waar in de hoofdklasse van het honkbal de competitie al enige weken geleden is begonnen, mocht zaterdag de breedtesport ook van start. Vooralsnog door de coronamaatregelen helaas alleen voor de jeugdteams t/m 17 jaar.

Bij Bedrocks in Emmen hadden vrijwilligers de afgelopen weken al hun best gedaan om het terrein en de dug-outs te prepareren om een mooie start op de Meerdijk mogelijk te maken. Echter de weersomstandigheden zaterdagmorgen noopten het wedstrijdsecretariaat om de pupillenwedstrijd af te blazen, het had er alle schijn van dat het voor de middag niet droog zou worden en men besloot The Eagles een vergeefse rit vanuit Deventer te besparen. Achteraf viel het allemaal mee en gelukkig konden de Emmer aspiranten in de middag onder leiding van scheidsrechter Benjamin Houthuyzen wel van start tegen de gasten uit Leek, The Knights.

Bedrocks pitcher Pim Bekkering begon sterk op de heuvel en stuurde de eerste drie Leeksters met drie slag naar de dug-out. In de gelijk makende slagbeurt kwamen er twee Bedrockers op de honken door vier wijd en door geraakt werper, maar wist de Knights Pitcher ook twee Bedrockers met drie slag naar de dug-out te verwijzen. Door goed honklopen wisten de Emmenaren er toch een punt uit te slepen. In de tweede inning was het laatste omgekeerd het geval, 1-1. Gelijkmakend maakten de Emmenaren gebruik van het niet al te sterke optreden van de Leekster pitchers die door veel vier wijd de honken weggaven. Maar liefst vijftien Emmenaren kwamen aan slag, wat elf punten opleverde. Alleen catcher Jasper Vos en linksvelder Jamie Veltman wisten een honkslag te maken, de overige runs kwamen binnen door slim honklopen, 12-1. In de derde en laatste inning maakten de Knights nog drie runs en in de gelijkmakende slagbeurt wisten de Emmenaren door sterk optreden van de afsluitende Knights Pitcher niet op de honken te komen. Zo eindigde de wedstrijd naar tevredenheid van de coaches Bennie Mol en Erik Vos met 12-4 op het scoreblok voor hun team met naast jongens, inmiddels ook met vijf meisjes.

Na een aantal uitwedstrijden zijn de eerst volgende thuiswedstrijden pas weer op zaterdag 26 juni.

Bert Springer
Tiplijn