Dramatisch derde kwart doet Flying Red de das om

RODEN - In het eerste kwart leek er geen vuiltje aan de lucht. Flying Red en Groene Uilen scoorden om beurt, waarbij de Roners steeds aan de goed kant van de score bleven.

Toch waren er al scheurtjes te zien. Het schotpercentage was laag, terwijl de schoten van de Uilen wel heel gemakkelijk vielen. Ook defensief stonden de Roners niet altijd even stevig.

In het tweede kwart was het beeld niet veel anders. Lang bleef Flying Red aan de goede kant van de score, maar in de laatste minuut maakte Mart Veenstra (jawel, de broer van Bas Veenstra) met twee vrije worpen het verschil (30-34).

In het derde kwart stormde het. Er stak een gure wind op vanuit het noordoosten. Die wind heette Groene Uilen. Slechts 8 punten wist Flying Red in te brengen tegen de 24 van de Uilen. Ondanks het harde werken van de Roners vielen de meeste doelpogingen net naast de ring of draaiden er uit. Met 38-58 was de ramp compleet.

Wie denkt dat Romers verslagen waren hadden het mis
Binnen anderhalve minuut in het vierde kwart was het gat nog maar 12 punten (46-58) en ging het niet aanwezige publiek er eens goed voor zitten. Met nog 2 minuten te gaan werd het nog spannend door twee driepunters van Rogier Metselaar (60-68) maar de stug verdedigende Groningers hielden de deksel op de basket, Eindstand 62-72.

Topscorers Flying Red: Bas Veenstra 17, Kaj Egberts 15, Rogier Metselaar 14. Ook voor Groene Uilen kwamen 3 spelers in de dubbele cijfers, met Jannis Verry (19) als uitblinker.

Pas Zaterdag 7 november spelen de Roners thuis om 19:30 in sportcentrum de Hullen tegen Red Giants uit Meppel. Door de herfstvakantie ligt de competitie even stil. Uit spelen ze op 24 oktober weer voor het eerst tegen BVG 2.