Bedrocks senioren beëindigen seizoen

Bedrocks senioren beëindigen seizoen

EMMEN - Vanwege de coronamaatregelen hebben beide Bedrocks seniorenteams besloten het seizoen voor gezien te houden. Een aantal spelers wonen in Duitsland en Nederland wordt inmiddels als een risicogebied beschouwd. Tevens werken er een aantal spelers in de vitale sector en willen daarom geen risico nemen om een besmetting op te lopen. Daarmee komt voor beide teams een vroegtijdig einde aan dit merkwaardige “corona seizoen” wat ook eigenlijk pas halverwege het normale seizoen begon. De Bedrocks jeugd zal echter het seizoen zoveel mogelijk uit spelen.

Pupillen
Zaterdagmorgen speelden de pupillen van de Bedrocks uit Emmen onder leiding van scheidsrechter Benjamin Houthuyzen op de Meerdijk tegen het tweede pupillenteam van Giants uit Hengelo. In deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen, vanwege de nieuwe beperkingen, helaas net als in het begin van het seizoen weer zonder publiek. In de eerste inning wisten de Giants niet te scoren, terwijl de Bedrocks met vier honkslagen vijf honklopers over de thuisplaat brachten. In het veld deden de Bedrocks het zeer goed met een aantal mooie veldacties, zoals een fraaie vangbal van Vincent Ester en twee prachtige vangballen door Sander Groeneveld. In het verloop van de wedstrijd wisten de Bedrocks door een aantal goede honkslagen en actief honklopen de voorsprong steeds iets verder uit te bouwen. Dat resulteerde in een mooie 10-3 overwinning, waarmee coach Harriët Mol en invalcoach Wicher Groeneveld zeer content waren.

Aspiranten
Zaterdagmiddag ontvingen de Emmer aspiranten, 9e in de competitie, de nummer 3 op de ranglijst, Diamonds uit Drachten op de Meerdijk. Ook deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Benjamin Houthuyzen die zich in deze week van de scheidsrechter weer zeer verdienstelijk maakte. Een wedstrijd zonder publiek gaat, maar zonder scheidsrechter gaat het immers niet. Startend werper Lisanne Mol had moeite met de controle, waardoor de Diamonds veelal met vier wijd of geraakt werper op de honken kwamen, wat resulteerde in een 0-2 achterstand voor de Drenten. Maar in de gelijkmakende slagbeurt kwamen de Bedrockers langs zij, door effectieve honkslagen van Jeffrey Koster, Jasper Vos en Paco van Dalen.

In de tweede Inning nam Jeffrey Koster plaats op de heuvel en stuurde de eerste Friese slagman met 3 slag naar de dug-out en mede door een prachtig dubbelspel van de Emmer verdediging konden de Diamonds maar een keer scoren. In de gelijkmakende slagbeurt begon Thijmen Derks met een honkslag gevolgd door een fraaie 3- honkslag van Jasper Vos en wisten de Bedrocks vier keer te scoren. In de laatste inning maakte Koster het de Drachtster slagmannen lastig door er drie met 3- slag aan de kant te zetten, maar met een honkslag wisten ze toch een punt te scoren. Gelijkmakend werden de honken vaak door de Bedrockers bezet op vier wijd en met een mooie honkslag van Pim Bekkering en scherp honklopen werden er nog vijf punten gemaakt waardoor de eindstand 11-4 in de boeken kwam. Een fraaie overwinning in de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen, waarmee de coaches Bennie Mol en Erik Vos zich zeer tevreden toonden.

Bert Springer
Tiplijn