Hoogeveen zaterdag verslaat Hollandscheveld (Video)

Hoogeveen zaterdag verslaat Hollandscheveld (Video)

HOOGEVEEN - Hoogeveen zaterdag was Hollandscheveld tijdens de eerste competitiewedstrijd wel de baas. De blauwwitten wonnen met 2-0. Net als vorige week in de onderlinge bekerwedstrijd ging het echter niet eenvoudig.

Hoogeveen had het vorige week veel moeite om een gaatje te vinden in de hechte defensie van de Hollandschevelders. Zaterdag was dat niet anders.

“We hadden afgelopen week duidelijk afgesproken dat het geen herhaling van vorige week mocht worden. In het begin zaten we er ook kort op en kwamen we op voorsprong. Daarna zakten we toch weer wat in. Hollandscheveld deed het ook prima”, keek Ruben de Haas na afloop terug.

Cadeautje
De Haas, die zijn honderdste officiële wedstrijd voor Hoogeveen speelde, stond aan de basis van de openingstreffer door een strafschop te versieren. Een beslissing van scheidsrechter Michiel Tramper die bij Hollandscheveld werd afgedaan als een cadeautje. De hoofdrolspeler zelf dacht daar anders over. “Ik tikte de bal er langs en voelde de arm van Roy Strijker op mijn schouder en kon eigenlijk niet verder. Hij gaf mij dan ook aanleiding om te gaan liggen en daar maakte ik dankbaar gebruik van. Het is misschien ook wel wat slimmigheid.” Marcel Linthorst pakte het cadeautje uit.

Voor het publiek viel er vervolgens nauwelijks nog iets te genieten. Pas in de tweede helft veerde men even weer op toen Roy Strijker na een uur de gelijkmaker had moeten scoren. Een echt offensief van de gasten, zoals vorige week, bleef echter uit. De pijp raakte ook leeg en in de slotminuut schoot Enrico Schonewille de thuisploeg definitief in veilige haven.

Positief gestemd
Ondanks de nederlaag was Hollandscheveld-trainer Johan Sikkes positief gestemd. “Dit is een goede basis om mee verder te gaan. De strijd en beleving die we vandaag hebben laten zien, willen we elke week zien. Dat past ook bij Hollandscheveld. Natuurlijk moet het voetballend allemaal nog beter. Er zullen ook wedstrijden komen waarin we het spel moeten maken en dat vergt ook weer het nodige van de spelersgroep. Daar hopen we de komende weken stappen in te maken.”

Bij Hoogeveen overheerste de opluchting en realiseert men zich volgens De Haas dat dit soort wedstrijden vaker gespeeld zullen gaan worden komend seizoen. “Elke week wordt het lastig voor ons en daar zijn we ons ook van doordrongen. We worden als favoriet beschouwd en ploegen zullen zich vaker terug laten zaken. Ze zien ook de beelden van Hoogeveen TV en weten dat wij daar moeite mee hebben. Wij moeten een manier zien te vinden om daar onderuit te voetballen. We hebben die kwaliteiten ook in ons elftal, dus ik heb er alle vertrouwen in.”

Tiplijn