FC Groningen on Tour in Beilen daverend succes

FC Groningen on Tour in Beilen daverend succes

BEILEN - Vv Beilen en cvv FIT Boys ontvingen zaterdag op Sportpark Noord-West FC Groningen on Tour. FC Groningen geeft tijdens een dag die bol staat van voetbal, leuke en gevarieerde trainingen aan jeugdvoetballers tot en met 12 jaar.

En onder een heerlijk lentezonnetje genoten ruim 70 spelers uit de gemeente Midden-Drenthe van de trainingen, leerden heel veel en hadden vooral ook heel veel plezier.

’s Ochtends rond 09:30 uur startte de voetbaldag en werden de spelers in 7 groepen verdeeld met ieder hun eigen trainer. Verdeeld over het sportpark, veld 4 en de jeugdveldjes, werkten de groepen aan de omschakeling van verdediging naar aanval en vice versa. Ook werden de spelers de nodige discipline bijgebracht, alles was strak georganiseerd. Daarna hadden alle deelnemers een middaglunch verdient en na de middag verplaatsten alle groepen zich naar veld 4 voor een circuit. Tal van zaken kwamen voorbij, zoals een tactische bespreking, oog-voet-coördinatie-oefening en doelschieten op een zeil in het doel met verschillen gaten met verschillende punten. Rond 15:30 uur was de dag voorbij en gingen alle deelnemers moe maar voldaan huiswaarts, maar niet eerder dan dat ze een FC Groningen Deelnemerscertificaat hadden gekregen.

De jonge trainersgroep van FC Groningen in Tour genoot ook zichtbaar van de leergierige spelertjes en één van de trainers had lovende woorden over voor het sportpark. Zon prachtig, praktisch ingericht en mooi gelegen sportpark treffen zij zelden aan. Daar zijn de Stichting Sportpark Noord-West, vv Beilen en cvv FIT Boys maar wat trots op.

Al met al kunnen de samenwerkende verenigingen vv Beilen en cvv FIT Boys samen met FC Groningen on Tour en Stichting Sportpark Noord-West terugkijken op een prima georganiseerde en verlopen voetbaldag. Deze is zeker voor herhaling vatbaar, aldus de clubs.

Maurits Beuling
Tiplijn