Hoogeveen moet koppositie verdedigen tegen SDO

Hoogeveen moet koppositie verdedigen tegen SDO

HOOGEVEEN - Hoogeveen is niet langer de jager in de Hoofdklasse maar de prooi. Door de winst vorige week in Noordwijk bij SJC en het verlies van Hollandia tegen SDO is de ploeg van trainer Nico Haak immers de nieuwe koploper.

Uitgerekend SDO is zondag de tegenstander. De ploeg uit Bussum zal ongetwijfeld voor een nieuwe stunt willen zorgen. Hoogeveen is dan ook gewaarschuwd. Van onderschatting zal sowieso geen sprake zijn, aangezien men nog een appeltje te schillen heeft met de gasten. Vorig seizoen streed men tot de laatste speeldag om de titel en was SDO één van de concurrenten. Beide onderlinge confrontaties eindigden in een nederlaag voor Hoogeveen.

Afgelopen zondag was het in Noordwijk met name in de eerste helft genieten geblazen. Hoogeveen speelde zoals trainer Nico Haak het graag wil zien. De bal ging snel rond, er werd snel van veldhelft gewisseld en na balverlies was de bal zo weer in het bezit van de blauwwitten. Enige verwijt dat kon worden gemaakt was dat er te weinig gescoord werd.

Positief in deze fase is ook dat de bank van Hoogeveen op dit moment uitpuilt. Bijna iedereen is weer aan boord en dat zorgt voor een enorme concurrentiestrijd en vooral voor veel mogelijkheden om een wedstrijd te doen kantelen. Tot nu straalt de gretigheid van iedereen er ook vanaf.

Daar waar Hoogeveen net als vorig seizoen opnieuw meestrijdt om de titel, gaat het bij SDO allemaal wat minder. Met zestien punten staat men in de middenmoot. Vorige week werd er dus wel een einde gemaakt aan een mindere reeks door Hollandia te verslaan. Ook werd sinds lange tijd weer eens de nul achterin gehouden.

De wedstrijd begint zondag om 14.00 uur. Een dag eerder speelt Hoogeveen zaterdag thuis om 14.30 uur de topper tegen Achilles 1894.

Janet van der Weij
Tiplijn