EMMEN - Op een grijs beginnende zondagochtend kwamen de Cubs uit Hardenberg op bezoek. De teams hadden elkaar dit seizoen al twee keer eerder ontmoet en hadden beide een keer gewonnen. Het beloofde dus weer een spannende pot te worden.

De selectie van het 2e heren team is dit seizoen flink uitgebreid. Van de inmiddels 19 man/vrouw tellende selectie traden er zondag maar liefst 14 aan waardoor de dug-out flink uitpuilde. Een luxe probleem voor coach Marco Mast. In de basis negen startte Davey Paulussen als werper voor de Bedrocks. Hij moest in de eerste inning nog een beetje in zijn ritme komen en kreeg drie runs tegen. In het verloop van de wedstrijd ging Paulussen steeds beter draaien en kreeg hij nog maar één run tegen. De voortvarende start van de Cubs bracht de Bedrocks niet van hun stuk. In de gelijkmakende slagbeurt van de eerste inning scoorden de Emmenaren zes runs o.a. door een 3-honkslag van Bart-Jan van der Toom en Davey Paulussen. In de drie volgende innings wisten de Bedrocks nog drie runs te scoren en de Cubs één. In de 5e inning werd er driftig gescoord door de ploeg uit Emmen. Door een 3-honkslag van Scotty van den Berg, een 2-honkslag van Jeffrey Brandjes en diverse honkslagen kwamen er nog acht runs bij op het scorebord. Tussenstand 17-4.

De ruime voorsprong gaf de Emmer coach de gelegenheid om, voor het eerst dit seizoen, Bart-Jan van der Toom op de heuvel te zetten. Gebrek aan pitching ritme brak hem in de laatste inning op. Routinier Michel Kraayeveld nam het van hem over en gooide de wedstrijd uit. Doordat de Cubs toch nog zes runs wisten te maken kwam de eindstand op 17-10 in het voordeel van de Bedrocks. Door sterk slag- en verdedigend werk was het een wedstrijd waar met tevredenheid op teruggekeken kan worden. Noemenswaardig in deze wedstrijd was de uitstekende vangbal in het outfield door de van de recreanten overgekomen Dave Wolters in zijn eerste wedstrijd bij de heren.

Bert Springer
Tiplijn