Dames van Asser Boys pakken drie punten bij wedstrijd

ASSEN - Het was een stralende zaterdagmiddag toen de dames van Asser Boys aantraden tegen het team van EKC. Strakblauwe lucht en een zonnetje zodat het zowaar aangenaam vertoeven was langs de lijn.

Vanaf de aftrap lag het initiatief in Asser handen/voeten en had de tegenstander weinig in te brengen. De ene na de andere mooie combinatie bracht de bal telkens weer richting het vijandelijke doel en daar liep het net zo vaak fout. Goed uitkomen van de keeper of het vizier niet goed, de bal wilde er niet in! Echter, in de 14e minuut gaf Fennie Hidding een mooie pass op Sarina Drukker die van rechts de bal breed legde op Mariska van der Veen die feilloos in de rechterhoek schoot 1-0. Toen ze 4 minuten later een penalty kregen doordat er hands gemaakt was rekenden ze op hun vaste penaltykiller maar tot ieders verbijstering ging de bal naast! Niet getreurd maar vrolijk doordrukken! Op een of andere manier kwam er echter wat zand in de goedlopende acties en kreeg de tegenstander zowaar meer balbezit. Het meeste balbezit was nog wel voor de dames maar de tegenaanvallen werden gevaarlijker en dus viel op slag van rust uit een snelle uitbraak de 1-1.

Na de thee trokken de dames in het blauw weer volop ten strijde en in de 48e minuut werd een corner van Sarina binnen gelopen door Fennie. Ze gingen er weer voor zitten maar in tegenstelling met voorgaande jaren gaat het scoren verrekt moeilijk dit seizoen. Gelukkig had EKC het meeste kruit ook verschoten zodat er, behalve een vrije trap in de 61e minuut die op de lat kwam, niet veel meer gebeurde. 3 Verdiende punten in de pocket! Hoewel het niet altijd even goed was zijn het de punten die tellen!

Tinus Reinds wil nog even Lianne Schmetz een hele grote pluim geven. Doordat de vaste keeper Linda Homan wegens familie omstandigheden niet aanwezig kon zijn heeft Lianne, ondanks een pijnlijke rug en een trainingsachterstand, haar foutloos vervangen!

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer