AVO pakt de winst in wedstrijd tegen Amicitia

ASSEN - AVO 1 deed zaterdag weer wat het moest doen, winnen van Amicitia 1. Met de bezoekers uit Vriezenveen had AVO nog een appeltje te schillen want in de heenwedstrijd op 16 december werd verdiend van de gasten verloren.

En dat was geheel aan de Assenaren zelf te wijten. Vanavond moest dat rechtgezet worden, waarbij Daniël Zondermaan nog niet inzetbaar was. De thuisclub nam onmiddellijk het initiatief, 1 – 0 door een afstandsschot van Marlou Kuiper. Even later was het al weer gelijk door Quinten Landkroon, naar later bleek de topschutter van Amicitia. De ploegen tastten elkaar wat af maar AVO had haar wedstrijdvizier op winst ingesteld en dat straalde het team ook uit. Langzamerhand nam AVO het initiatief en halverwege de eerste helft hadden de Assenaren hun bakens gezet door met 8 – 3 voor te staan. De gasten knokten terug, 8 – 5, maar bij de rust was AVO alweer naar 12 – 6 uitgelopen, al was het zeker nog geen gelopen race.

Al snel in de tweede helft scoorde AVO tweemaal, 14 – 6 en liet zo Amicitia weinig illusie over het restant van deze wedstrijd. AVO had het betere van het spel en was gretig om de smaad van Vriezenveen uit te wissen. Amicitia kon af en toe nog wel mee scoren maar AVO had het verdedigend goed voor elkaar. Tot zo halverwege de tweede helft leek er voor de Assenaren geen gevaar te duchten met de stand 19 – 10 op het scorebord. Een moment van verslapping misschien is dan misschien wel logisch maar ook gevaarlijk. Amicitia bleef vechten voor een beter resultaat en scoorde vijf doelpunten in drie minuten en benaderde AVO daarmee met de tussenstand19 – 15. Vier doelpunten verschil is niet veel in het zaalkorfbal en de Assenaren werden wakker geschud. Tot de slotfase zorgden ze ervoor dat deze marge niet kleiner werd want tot het eindsignaal werd letterlijk om en om gescoord tot de eindstand 29 – 25. De doelpunten aan Asser zijde werden gescoord door: Bas Lammerts 8x, Marlou Kuiper 7x, Marko Dolsma 4x, Marije Lunshof en Joss Abbingh beiden 3x, Viola Bebingh 2x, Marit Smit en Veerle Stougie beiden 1x.

Met dit resultaat en de overwinningen van Mid-Fryslân 1 en OWK 1 valt de beslissing over het kampioenschap in de laatste ronde op zaterdag 10 maart. AVO 1 speelt op die dag haar uitwedstrijd in Hoogkerk tegen Hoogkerk 1. Deze wedstrijd begint om 19:50 uur in de sporthal in Hoogkerk.

_auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ _auto_generated_thumb_ Roelof Daalmeijer