Vrouwen 1 ST Beilen/FIT Boys pakt de beker

Vrouwen 1 ST Beilen/FIT Boys pakt de beker

BEILEN - Zaterdag 1 juni 2019 gaat de ST Beilen/FIT Boys-geschiedenis boeken in als memorabel.

Een dag van teleurstelling en grote vreugde. De Autoservice Tiemco Maat-equipe van scheidend trainer/coach Stoffer-Remmelt Kats had nog kleine hoop op het kampioenschap, maar dat vervloog toen duidelijk werd dat concurrent Klazienaveen VR1 geen punten morste. Dan moest het ’s avonds maar gebeuren in Zuidwolde.

In de bekerfinale was de ploeg veel beter dan tegenstander Oerterp VR1, maar de bal wilde er maar niet in. Na 90 minuten en veel oponthoud door blessures, onder andere van Debora Jager (gebroken sleutelbeen. Beterschap en sterkte!), moesten penalty’s de beslissing brengen.

De eerste twee penaltys aan ST Beilen/FIT Boys-zijde gingen mis en na 5 penalty’s stond het 1 – 2 voor Oerterp. De volgende 3 penalty’s gingen onberispelijk binnen, Oerterp miste er één en keeper Rianne Zantinge, die een ijzersterke wedstrijd keepte, stopte er één.

En zo kon de ploeg uit Beilen en de vele supporters een feestje vieren. Wat een ongelooflijke knappe prestatie van dit ook wel jonge maar o zo talentvolle team. Gefeliciteerd! De afterparty bij Café Bar Het Zwaantje was gezellig tot in de late uurtjes.

Tiplijn