FC Emmen wint met 2-0 van Sc Heerenveen

EMMEN - FC Emmen heeft vanmiddag goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie.

Sc Heerenveen werd met 2-0 verslagen, en daar was niks op af te dingen.

Vanaf de eerste minuut ging Emmen opzoek naar de openingstreffer. En dat resulteerde in een paar goede kansen.

Kansen van Anco Jansen, Luciano Slagveer die voor een leeg doel mis schoot, en Caner Cavlan en opnieuw Slagveer belandden niet in het net.

Vijf minuten voor rust was het dan toch raak. Niet voor de eerste keer stond Anco Jansen aan de basis van de aanval. Na een prima actie schoot de captain van Jansen hard op Warner Hahn, waarna Cavlan de bal tegen de touwen kopte: 1-0.

Sc Heerenveen kwam ook in de 2e helft niet goed aan spelen toe, en behalve een slap schot van Vlap kwam men niet bij het doel van Fc Emmen.

Het was wachten op de 2e goal van Fc Emmen, en die kwam er. Een kwartier voor tijd kwam Cavlan opnieuw voor het doel en schoot in de korte hoek raak.

Fc Emmen klimt nu omhoog naar de 15e plek. De plek die recht geeft op nog een jaar eredivisie voetbal volgend jaar. De voorsprong op nummer 18 NAC Breda is nu punten met nog 5 wedstrijden te gaan.