Vako wint derby tegen SVZ na breuk met trainer

ZEIJEN - Na de breuk met de trainer waren alle ogen gericht op de derby tegen SVZ. Vako won verdient met 2-0.

VAKO, de club die meespeelt in de onderste regionen van de competitie kan de 3 punten goed gebruiken. Het vertrek van de trainer had echter niks te maken met de slechte resultaten. Volgens het bestuur was er geen klik meer tussen de trainer en het spelersgroep.

De grootste kans van de eerste helft was voor Rolf van Wijk. Hij tikte de bal na een corner tegen de paal.

De openingstreffer viel diep in de eerste helft. Patrick Steenbergen tikte de bal mooi binnen na een perfecte corner van Rob Liewes.

SVZ kwam goed uit de kleedkamers maar wist niet tot scoren te komen. Mede door het scherpe keepen van de doelmane van VAKO en het niet nauwkeurig zijn zat een doelpunt in de weg voor het thuisteam.

In de extra tijd van de wedstrijd gooide VAKO het duel op slot. Na een fout van de doelman, die te ver voor zijn doel stond, kon Jim Imminga rustig richting het doel lopen en de bal rustig intikken.