Judoka Paulien Snijder (15) uit Assen gaat internationaal

Judoka Paulien Snijder (15) uit Assen gaat internationaal

ASSEN - Paulien Snijder gaat vanaf deze week haar internationale droom tegemoet. Naar aanleiding van haar eerste meetmomenten in het traject -18 jaar is Paulien Snijder geselecteerd door de judobond Nederland om het internationale traject in 2019 te volgen.

Op basis van de resultaten bij het Internationaal Residentie Toernooi Den Haag (3e) en Open Twents Judo Kampioenschap Enschede (5e). Paulien mag in februari deelnemen aan twee European Cups Cadets in Follonica (Italië) en Fuengirola (Spanje), waar ze vervolgens ook mee gaat doen aan een trainingsstage.

Paulien traint bij judoschool Veendam en zit in het examenjaar van het TopsportTalentSchool in Groningen. Paulien traint hard om haar droom te verwezenlijken en is daarom ook erg blij dat de judobond haar heeft geselecteerd. Afhankelijk van haar resultaat op het NK -18 jaar in maart zal duidelijk worden of ze ook voor andere European Cups Cadets wordt geselecteerd.

Paulien heeft al eens eerder een flessenactie gehouden om haar toernooien en reizen te financieren, een baan op de markt in Assen bleek te pittig naast het vele trainen en haar wedstrijden. Paulien is nog op zoek naar sponsoren die haar op weg kunnen helpen bij haar droom in de topsport.

Tiplijn