Bedrocks op dreef op het Riverside Parc in Hardenberg Bert Springer

Bedrocks op dreef op het Riverside Parc in Hardenberg

EMMEN - Zondag speelde het 1e honkbal team van Bedrocks Emmen hun 5e wedstrijd van dit seizoen op het op het langs de Vecht gelegen Riverside Parc in Hardenberg tegen de Cubs.

Op dat moment is Bedrocks koploper en staan de Cubs met een wedstrijd minder gespeeld vierde in de competitie. Dat leek op deze zonnige middag een mooie stand voor een voor een spannende honkbalwedstrijd onder leiding van scheidsrechter Bas Winters.

Door goed veldwerk van de Cubs wisten de de Emmenaren in de eerste inning met vier man aan slag slechts een punt te maken. Gelijkmakend kwamen de Cubs niet tot scoren door een vangbal van derde honkman Harry Boonstra , een strikeout door pitcher Melvin Brandjes en een vangbal van midvelder Sander Kofflard, 0-1.

Ook in de 2e inning maakten Bedrocks een run en bleef de score voor Cubs nul.  In de 3e inning scoorden Bedrocks met drie honkslagen ook drie runs, maar moesten ook twee slagmannen de dug-out opzoeken door strike-outs van Cubs pitcher Erik Dekker. Gelijkmakend leken de Cubs met drie  honkslagen op gang te komen, maar de Emmer pitcher maakte met een strikeout een einde aan de scoringskansen, 0-5. In de vierde inning kwamen de Emmenaren verder los met honkslagen van Marijn Mast, Harry Boonstra en 2-honkslagen van Kilian Alderlieste en Bart-Jan van der Toom en zo konden er vier runs worden toegevoegd. Gelijkmakend kwamen er verre tikken door Bryan Salomons en Daniël Maandag, maar dat werden prooien voor linksvelder Bart-Jan van der Toom en midvelder Sander Kofflard, 0-9.  In de 5e inning kwam Bedrocks mede door honkslagen van Benjamin Houthuyzen, Harry Boonstra en een 2-honkslag door Sander Kofflard twee runs en Cubs nul. De 6e en laatste inning leverden de Emmenaren nog vier runs op. Gelijkmakend met inmiddels Robin Brandjes voor Bedrocks op de heuvel wist Erik Dekker van de Cubs nog een honkslag te maken, twee Cubs slagmannen kregen een strikeout te verwerken en een verre klap van Daniël Maandag verdween in de handschoen van rechtsvelder Federico Giaretta.  Beste slagman was Marijn Mast met 3 honkslagen uit 5 beurten.

Plezier
De 15 – 0 nederlaag voor de Cubs betekende geenszins een bedroefde stemming op het Riverside Parc.  In tegendeel, van het begin tot het einde straalde het spelplezier er aan alle kanten van af.

Heren 2
Het tweede senioren team dat in de zelfde competitie speelt waren naar Lelystad getogen voor hun wedstrijd tegen Falcons.  Helaas eindigde de wedstrijd daar door de stromende regen met 3-1 op het scorebord.

U15
Na de eerste 2 wedstrijden niet te hebben gewonnen was het Bedrocks U15 team afgelopen Zaterdag een maatje te groot voor de Pioneers uit Assen. Alle 14 spelers van de Bedrocks wisten een run te scoren.  Hoogtepunt was de inside-the-park homerun van Fynn Becker. De wedstrijd eindigde in een 27-7 stand voor de Bedrocks.

Tiplijn