12 uur non-stop onverhard hardlopen over VAM berg Hast- Hans Stuurman

12 uur non-stop onverhard hardlopen over VAM berg

WIJSTER - Evenementenbureau adam&events uit Gasselternijveen organiseert maandelijks een evenement in de natuur van noordoost Nederland.

Op zaterdag 25 mei organiseert zij de tweede editie van de RUNFORESTRUN Vam. De deelnemers moeten vier, acht of twaalf uur lang rondes van 3,3 km met 100 hoogtemeters per ronde afleggen over de hoogste berg van Drenthe: de VAM Berg. Diegene met de meeste rondes is de winnaar. De deelnemers mogen pas finishen in het laatste uur.

"De 2023 editie was direct een succes. Wij hebben de onderdelen iets aangepast zodat we meer deelnemers kunnen ontvangen. Ik had niet gedacht ooit op een vuilnisbelt een evenement te organiseren en ook niet dat die zo goed ontvangen zou worden" aldus Winfried Bats van adam&events die wel houdt van het organiseren van een evenement met pit en zelf ook deelneemt aan de 8 uurs race. "Er doen 250 deelnemers mee aan dit event, waarvan 80 aan de 12 uurs. Dit zijn geen grote aantallen vergeleken met onze andere evenementen, maar gezien de duur zijn dit mooie aantallen. Vorig jaar behaalde de winnaar van de 12 uurs een afstand van ruim 100 km en moest hij hiervoor 3000 meter stijgen. De eerste vrouw lag slechts twee rondes achter hem dus het wordt spannend of het record dit jaar verbroken wordt".

De horeca wordt georganiseerd door de Wereldse Smaak van Siska Kanninga uit Gasselte. Het evenement is tot stand gekomen in goede samenwerking met de gemeente Midden-Drenthe en de Provincie Drenthe. De inschrijving is gesloten. Er is geen daginschrijving.

 

Tiplijn