Nederlands kampioenen Elise Hoveling, Lynn & Iva Schrik gehuldigd

Nederlands kampioenen Elise Hoveling, Lynn & Iva Schrik gehuldigd

EMMEN - Op donderdag 16 mei 2024 huldigde wethouder Pascal Schrik streetdancers Elise Hoveling (12 jaar) uit Coevorden en Lynn & Iva Schrik (11 jaar) uit Schoonebeek.

Met Streetdance won het trio op 20 april 2024 het Nationaal Kampioenschap in Eemnes. En daar blijft het niet bij. Op 18 en 19 mei gaan de danseressen naar het Europees kampioenschap in Duitsland en in augustus naar het Wereld Kampioenschap in Engeland. Zij komen uit voor de vereniging House of Elements.

Met hun doorzettingsvermogen en liefde voor de muziek proberen ze elke keer om hun dans te vernieuwen en aan te passen voor volgende wedstrijden. Het leuke aan de sport vinden ze dat ze lekker kunnen bewegen, alles kunnen vergeten en helemaal zichzelf kunnen zijn.

Passie voor dansen
Ze zijn altijd in beweging. Elise zong en danste als klein meisje altijd al. En ook voor Lynn & Iva is stilstaan moeilijk als ze muziek horen. Hun passie voor de sport is groot. Ze stoppen er veel uren in. Naast de trainingen wordt er thuis ook veel geoefend. Het moet altijd beter. Als kleine meisjes gingen Lynn & Iva met hun zus mee die op streetdance zat. Toen ze zo’n 8 jaar oud waren, gingen Elise, Lynn en Iva op les.

Tiplijn