Honkbalcompetitie Bedrocks uit Emmen weer van start. Bert Springer/Jasper Vos

Honkbalcompetitie Bedrocks uit Emmen weer van start.

EMMEN - Daar waar vele sportcompetities richting het einde van het seizoen gaan is afgelopen weekend het honkbalseizoen van start gegaan.

Zaterdag beten de drie jeugdteams van Bedrocks U12, U15 met uitwedstrijden de spits af terwijl het U21 team Eagles Deventer ontving op Sportpark de Meerdijk.

Zondag was het de beurt aan de beide seniorenteams. H1 en H2 van Bedrocks zijn, na jaren in Noord gespeeld te hebben, dit seizoen bij elkaar ingedeeld in de oostelijke competitie. De openingswedstrijd was toevalligerwijs tegen elkaar. Voorafgaand aan de wedstrijd genoten de teams van een gezamenlijk ontbijt in het clubhuis.

Het is inmiddels traditie geworden dat de eerste bal bij de openingswedstrijd van het seizoen wordt geworpen door een gast van binnen of buiten de club. Dit keer waren het jongste lid Jurvany Lourens en oudste (ere)lid Harry Wierenga uitgenodigd. Laatstgenoemde kon door omstandigheden helaas niet aanwezig zijn, maar het op één na oudste lid Bert Springer nam zijn honneurs met verve waar.

Op een zonnige Meerdijk in Emmen maakten beide teams er onder leiding van vader en zoon Erik en Jasper Vos een leuke wedstrijd van die uiteindelijk gewonnen werd door Heren 1.

A.s. zondag reist H1 af naar Deventer voor de wedstrijd tegen te plaatselijke Eagles. H2 ontvangt thuis op de Meerdijk om 11:00 uur de Animals uit Dieren en zaterdag om 11:00 ontvangt U15 Caribe uit Groningen.

Tiplijn