FC Emmen aanvoerder Jari Vlak per direct naar Ado Den Haag

FC Emmen aanvoerder Jari Vlak per direct naar Ado Den Haag

EMMEN - Middenvelder Jari Vlak gaat FC Emmen verlaten. Hij had nog een contract tot 2025 maar maakt per direct de transfer naar ADO Den Haag.

Vlak kwam in januari 2021 naar de club en veroverde gelijk een plek op het middenveld. In totaal speelde hij 119 officiële wedstrijden voor FC Emmen, waarin hij 15 keer scoorde. Vooral het afgelopen half jaar was de 25-jarige Volendammer op stoom. De door Fred Grim benoemde aanvoerder maakte dit seizoen al 7 doelpunten en is daarmee tot nu toe topscorer van de club.

Fred Grim: “Dit was een enorm moeilijke beslissing. Jari is met zijn doelpunten, aanvoerderschap en mentaliteit enorm belangrijk voor het team. Uiteraard wilden we Jari niet zomaar laten gaan, maar deze deal konden we als club niet weigeren. Met in gedachten genomen dat de positie van Jari op het veld bij ons goed bezet is, hebben we besloten om het bod te accepteren. Het vertrek van Vlak is sportief een aderlating, maar een goede stap naar het neerzetten van een structureel gezonde club. Daarnaast blijft onze doelstelling gewoon overeind: de play-offs.”

Wij wensen Jari veel succes bij zijn nieuwe werkgever en bedanken hem voor zijn mooie periode bij onze club!

Tiplijn