FC Emmen en Carmelcollege trappen af voor vrouwenvoetbal

FC Emmen en Carmelcollege trappen af voor vrouwenvoetbal

EMMEN - FC Emmen en het Carmelcollege Emmen zijn verheugd om de FC Emmen Carmel Voetbalacademie aan te kondigen. Deze nieuwe Voetbalacademie is de opvolger van het Voetbaltalentencentrum van het Carmelcollege Emmen.

De FC Emmen Carmel Voetbalacademie start in het nieuwe voetbal- en schoolseizoen en richt zich op het ontwikkelen van talentvolle voetballende jongens en meiden in de regio. Het is daarbij ook het startschot voor het vrouwenvoetbal bij FC Emmen: uiterlijk in het seizoen 2026/2027 zal FC Emmen voor het eerst in haar bestaan een meisjesteam inschrijven, FC Emmen MO16.

De start van de trainingsgroepen onder 13 & onder 14 legt de basis voor de selectie van het toekomstige FC Emmen MO16-team. Rinse Bleeker, algemeen directeur van FC Emmen, ziet veel kansen voor de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in de nieuwe academie. "Dit is de eerste strategische stap van FC Emmen in het streven om het vrouwenvoetbal te ontwikkelen. Met als visie om het vrouwenvoetbal naar een hoger niveau te tillen en gelijke kansen te bieden voor alle jonge voetballiefhebbers in onze regio", aldus Bleeker.

De FC Emmen Carmel Voetbalacademie richt zich op jongens en meisjes van 11 tot 14 jaar. Deze fanatiekelingen zullen onder leiding van trainers van de FC Emmen jeugdopleiding twee ochtenden in de week trainen. Daarnaast blijven ze voetballen bij de eigen amateurvereniging.

Geïnteresseerden kunnen aanstaande vrijdag 2 februari van 16.00 uur tot 20.00 uur of zaterdag 3 februari van 13.00 uur tot 16.00 uur het Open Huis van het Carmelcollege Emmen bezoeken. Hier kan meer informatie opgehaald worden en kunnen liefhebbers zich aanmelden voor de eerste stagedagen van de FC Emmen Carmel Voetbalacademie. Direct aanmelden kan ook, via www.carmelemmen.nl/meeloopdagen.

Tiplijn