Icoon Gertjan Stolte neemt afscheid bij Bedrocks Emmen Bert Springer

Icoon Gertjan Stolte neemt afscheid bij Bedrocks Emmen

EMMEN - Zondag nam Gertjan Stolte afscheid van honkbalclub Bedrocks in Emmen met het gooien van de eerste bal van de wedstrijd Bedrocks H1 – The Blokes.

Gertjan (51) was al vanaf 2008 als Batboy verbonden aan de club en moet helaas wegens omstandigheden verhuizen naar Deventer. Gertjan was daarnaast ook supporter en sprak de spelers graag met grappen en grollen moed in. Naast het honkbal speelt Gertjan ook competitie tafeltennis bij TTC Emmen en toonde de honkballers met trots  de bekers die hij won tijdens de Special Olympics.

Na afloop van de wedstrijd werd Gertjan toegesproken door Bedrocks Trainer/Coach Marco Mast en met leuke presentjes in het zonnetje gezet. Dat de club hem een warm hart toedraagt bleek wel uit de cadeaus zoals een hoodie met zijn naam en rugnummer 08, refererend aan het jaar dat hij bij Bedrocks begon. Ook kan hij voortaan slapen onder een heerlijk Bedrocks dekbed. En in tegenstelling tot anders hoefde Gertjan dit keer niet op de taxi te wachten die hem naar De Flintenhoeve in Wezup zou brengen, maar tot zijn verrassing waren zijn ouders aanwezig om hem te halen.

Batboy.
Bij honkbal is een batboy of batgirl een persoon die honkbalknuppels naar de spelers van een honkbalteam draagt . De taken van een batboy kunnen ook het hanteren en voorbereiden van de uitrusting van spelers omvatten en het brengen van honkballen naar de scheidsrechter tijdens de wedstrijd. Tijdens wedstrijden blijft een batboy in of nabij de dug-out van een team en het gebied rond de thuisplaat .

Bedrocks Heren  1 -  The Blokes.
Aangezien het eerste team van Bedrocks het vorige weekend een keer verloor en gelijk speelde tegen WHSC uit Winschoten was de kans op het kampioenschap bij winst tegen The Blokes eigenlijk al uit het zicht. De Veendammers die ook nog een inhaalwedstrijd te goed hadden zagen het kampioenschap al in het verschiet en kwamen met een flink aantal supporters in de FC Emmen spelersbus naar de Meerdijk.  Toch ontspon zich o.l.v. scheidsrechters E. Vos en B. Dinh een hele spannende strijd tussen beide teams. Dat de teams aan elkaar gewaagd waren was al gebleken aangezien Bedrocks in Veendam onlangs de winst had gepakt. Bedrocks startte zoals gebruikelijk met  Melvin Brandjes op de heuvel en broer Robin achter de plaat, en die combinatie met een goed veld achter zich wist aanvankelijk de 0 te houden. Tot en met de derde inning bleef het scorebord schoon, maar in de vierde wisten The Blokes een run te maken en ondanks een fraaie 2-honkslag van Harry Boonstra bleef voor Bedrocks de teller op 0. In de 5e inning verloor Brandjes wat controle en wisten de sterke slagmannen van Veendam vier runs te maken mede door wat veldfouten aan Emmer kant.  Blokes werper Edwin de Vries wist het de Emmer slagmannen heel moeilijk te maken en Bedrocks kwam niet tot scoren. Werper Brandjes werd vervangen door Marijn Mast, maar moest in de resterende twee inningen nog 4 runs incasseren en zo werd The Blokes met een 0-9 eindstand de terechte kampioen in de competitie.  De honkslagen aan Bedrocks kant werden gemaakt door Victor Mallinckrodt, Leon Niehof, Fernando Acevedo, Kilian Alderlieste, Robin Brandjes en Jasper Vos was beste slagman met twee honkslagen. Met deze wedstrijd werd het honkbalseizoen in Emmen afgesloten, alleen het 2e team heeft nog een dubbel te gaan in Groningen.

U15
Zaterdag werd het Bedrocks/Cubs Hardenberg U15 team dat het vorige weekend in Drachten het kampioenschap al binnen haalde in Emmen gehuldigd door wethouder Pascal Schrik. Hij overhandigde namens de gemeente Emmen een heerlijke taart en voorzag alle spelers van een medaille.

U21.
Zaterdag speelde het Bedrocks/Cubs U21 team op de Meerdijk een dubbel tegen Northern Stars uit Leeuwarden en besloot het seizoen met een winst en verliespartij.

Tiplijn