Bedrocks/Cubs U15 team kampioen Bert Springer

Bedrocks/Cubs U15 team kampioen

EMMEN - Het Bedrocks Emmen/Cubs Hardenberg U15 team van de Coaches Benjamin Houthuyzen en Tim Robben speelde Zaterdag in Drachten tegen de Diamonds.

In de eerste slagbeurt wisten de Bedrocks gelijk de voorsprong te pakken door een stroeve start voor de werper van Drachten die een aantal keren 4 wijd gooide, en met aanvallend honklopen wisten de Bedrocks 4 runs te scoren. Bedrocks werper was Vincent Ester met Fynn Becker als catcher achter de plaat.

Na de eerst slagman met 4 wijd op het honk te laten wist Ester 3 van de volgende 4 slagmensen met 3 slag terug te sturen naar de dug-out. De voorsprong werd door de Emmenaren in de tweede slagbeurt uitgebreid naar 5-0 na een honkslag van Mathijs Pepping en een 2 honkslag van Remco Freriks. Drachten zette daar 3 runs tegenover door een aantal keer 4 wijd en een honkslag. Beide teams wisten in de derde inning nog 1 run te scoren. Met een 6-4 voorsprong werd er begonnen aan de laatste inning.

Na een aantal wissels en wat problemen met de controle voor de Diamonds werpers kwamen de eerste 4 slagmannen van de Bedrocks op het honk. Daarna volgden er honkslagen van Remco Freriks en Annabelle Robben een 2- honkslag van Vincent Ester en een 3- honkslag van Fynn Becker. Toen uiteindelijk iedereen aan slag was geweest en gastspeler van U12, Lize Groeneveld zelfs 2 slagbeurten in dezelfde inning kreeg werden er 9 runs genoteerd. Zo moest er een 15-4 voorsprong verdedigd worden. Inmiddels had Annabelle Robben het stokje overgenomen als werper met daarbij haar zus Madelief als catcher. Drachten sloeg tot 2 keer toe een honkslag waarna er zelfs een inside the park homerun volgde van Jinte Fokkema. Daarna stelden de Bedrocks orde op zaken door een goede verdedigende actie en een strikeout door Robben. Met de 15-7 overwinning op de Diamonds zijn de Bedrocks met nog een wedstrijd te gaan al zeker van het kampioenschap in hun competitie.

U21
Het Bedrocks Emmen/Cubs Hardenberg U21 team speelde zaterdag op de Meerdijk onder leiding van scheidsrechter Ramakers tegen Knights uit Leek. De wedstrijd begon van beide kanten erg strak, 0-1 voor de Knights na hun slagbeurt en 2-1 voor Bedrocks aan het einde van de 1e inning. In de tweede inning breide Bedrocks de voorsprong uit met 2 runs. In de derde inning moest het thuisteam nog twee runs tegen incasseren maar dat waren de laatste punten voor Knights. Gelijkmakend en in de volgende innings hielden de Bedrocks het veld goed dicht en scoorden tijdens hun eigen slagbeurten uiteindelijk nog 11 punten, voor een eindstand van 15-3. Beste runners waren Roxanne Pleeging en Jasper Vos, met allebei drie runs.  Aan slag domineerden Jamie Veltman en Thimo Czudar, met allebei 4 hits in 4 slagbeurten.

Tiplijn