Eenvoudige overwinning Bedrocks 1, en U15 in Emmen Bert Springer

Eenvoudige overwinning Bedrocks 1, en U15 in Emmen

EMMEN - Zondag ontving het eerste team van Bedrocks hekkensluiter Northern Stars uit Leeuwarden op de Meerdijk voor de honkbalwedstrijd onder leiding van plaatscheidsrechter Dinh en veldscheidsrechter Ramakers.

Bedrocks1 begon met Marijn Mast op de heuvel en Robin Brandjes achter de plaat. De eerste slagman van de Stars werd uitgevangen door derde honkman Melvin Brandjes en de twee volgende werden door Mast met 3- slag naar de dug-out verwezen.

In de gelijkmakende slagbeurt maakten de Bedrocks 3 runs mede door honkslagen van Colin Ramakers en Benjamin Houthuyzen, 3-0. Door in de tweede inning twee runs te maken gloorde er mogelijk wat hoop bij de Friezen, maar dat was van korte duur aangezien Bedrocks er gelijkmakend zeven runs maakten met honkslagen door Kilian Alderlieste en wederom Colin Ramakers, 10-2. In de derde en vierde inning wisten de Bedrockers de zaak ook dicht te houden en zelf nog drie runs te maken, 13-2. In de 5e en laatste inning met Melvin Brandjes inmiddels als closer op de heuvel maakten de Stars nog wel een honkslag en een fraaie 2-honkslag, maar Brandjes pareerde door drie slagmannen met strike-outs af te serveren. Gelijkmakend deden de Bedrockers er met vier runs nog een schepje boven op wat resulteerde in een 17-3 eindstand.

Bedrocks U15 team speelde afgelopen Zaterdag zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Caribe uit Groningen. Startend werper Annabelle Robben begon uitstekend aan de wedstrijd met haar zus Madelief achter de thuisplaat als catcher werd ze uitstekend geholpen door de verdediging. 

Ze wisten echter niet te voorkomen dat de gasten een 0-1 voorsprong namen door een tweetal honkslagen. Door wat problemen bij de controle van de pitcher van Caribe wisten de Bedrocks 2 runs te scoren. In de tweede inning wist Caribe nog een run te scoren door een aantal slordigheden in het veld bij de Bedrocks. De Bedrocks zetten daar door onder andere een 2- honkslag van Huib Boshart 2 punten tegenover.

In de derde inning begonnen de gasten sterk met twee honkslagen. Daarna stelde Robben orde op zaken door drie tegenstanders met 3- slag terug te sturen naar de dug-out. In de gelijkmakende slagbeurt breiden de Bedrocks hun voorsprong uit naar 13-2 door een aantal keren 4-wijd en honkslagen van Remco Freriks, Annabelle Robben en Fynn Becker. Door deze overwinning blijven de Bedrocks met nog 2 wedstrijden te gaan koploper in hun competitie.

Tiplijn