Geslaagde Landelijke Beeballdag bij Bedrocks Emmen Bert Springer

Geslaagde Landelijke Beeballdag bij Bedrocks Emmen

EMMEN -  Zondag was het zo ver, de Landelijke Beeballdag van 2023. Het was al weer enige jaren geleden dat Bedrocks deze dag mocht organiseren, dus had de Emmer honkbalclub er super veel zin in.

Om 12 uur druppelde de eerste spelertjes binnen, en tegen kwart over twaalf kon ondanks de hoge temperatuur de gezamenlijke warming up beginnen. Er waren kinderen uit Winschoten (WHSC), Groningen (Caribe) Veendam (The Blokes) met twee teams en natuurlijk het team van Bedrocks.

Voor deze Beeballdag kwam de kinderburgemeester van Emmen, Jayvion Hasewinkel, speciaal naar de Meerdijk om de eerste bal te gooien, en daarmee het toernooi te openen. Er werden door alle teams drie wedstijdjes gespeeld, waarbij plezier voorop stond, en er dus ook geen winnaars en verliezers waren. Tussen de wedstrijdjes door konden de kinderen lekker springen op het springkussen, spelen met water, en kregen ze mooie honkballen geschminkt op hun armen. Na het toernooi kregen alle kinderen nog een sleutelhanger, sticker en een medaille.

Ondanks de warmte was het een enorm gezellige en sportieve dag. De kinderen hebben zich vermaakt, en het was leuk om met z’n allen samen te zijn, en te genieten van deze prachtige sport.

Beeball is voor kinderen van 5 tot 10 jaar, ze leren spelenderwijs de basis begrippen van het honk en softbal. Lijkt het je leuk om ook een keer mee te trainen? Kom dan gezellig langs op de Meerdijk. De beeballers trainen elke dinsdagavond van 18 tot 19 uur.

Tiplijn