Teams van Bedrocks Emmen op dreef afgelopen weekend Bert Springer

Teams van Bedrocks Emmen op dreef afgelopen weekend

EMMEN -  Bedrocks Heren 2 speelde afgelopen zondag in alle vroegte tegen het 2e herenteam van de Blue Hawks in Zwolle. De Bedrocks gaven ongelukkig een voorsprong uit handen waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel, 8-8. 

Desalniettemin zet de stijgende lijn zich voort en staat het team van coach Albert Ramakers op een keurige derde plaats in de competitie.

Bedrocks H1
Heren 1 toog naar Winschoten voor de uitwedstrijd tegen WHSC H1. WHSC, met een goede pitcher en goede slagmensen, is altijd een lastige tegenstander voor de Emmenaren. Dit keer stond de slagploeg van de Bedrocks echter direct op scherp en na twee inningen stonden ze al op een 0-6 voorsprong.

Normaal gesproken zit hij achter de plaat als catcher maar dit keer mocht Robin Brandjes het van de heuvel proberen. In zijn eerste optreden als werper deed hij dit echter uitstekend daarbij gesteund door de ervaren catcher Bart-Jan van de Toom. WHSC deed in het verloop van de wedstrijd iets terug en wist twee keer te scoren, 2-6.

In de vierde inning kwam Marijn Mast op de heuvel. De Winschoters hadden na de “fast balls” van Brandjes duidelijk moeite met de verraderlijke “curve balls” van Mast. WHSC kwam nog maar één keer over de thuisplaat. De Emmer slagploeg had de smaak weer te pakken en liep uit naar een 3-11 eindstand.

Hoogtepunten in de wedstrijd waren de eerste honkslagen bij Heren 1 van U21 speler Jasper Vos en nieuwe aanwinst Victor Mallinckrodt. Het meest bijzonder was echter de in honkbal uiterst zeldzame “triple play”. Bij een 'triple play' gaan er na één geslagen bal maar liefst drie man van de tegenstander in 1 keer uit. De geslagen bal werd door 1e honkman Léon Niehof gevangen, hij tikte de loper van 1 naar 2 uit en gooide bal naar korte stop Fernando Acevedo die op zijn beurt de teruggekomen loper van 2 naar 3 uittikte.

Al met al een uitstekende wedstrijd van de Bedrocks die met hun coaches Marco Mast en Michel Kraayeveld aan kop gaan in de competitie.

Jeugd.
Zaterdag speelden de drie Emmer jeugd teams. Het U12 team boekte een 10-8 overwinning op The Blokes uit Veendam  en ook was er winst voor het U15 team dat met dat met 13-12 van Blue Devils won. Het verloor met 12-13 nipt van Knights uit Leek.

In het Pinksterweekeinde ligt de competitie stil.

Tiplijn