Eext kijkt uit naar 92e editie Concours Hippique Photography by Jeanine

Eext kijkt uit naar 92e editie Concours Hippique

EEXT - Tijdens Concours Hippique Eext 2023 komen cultuur, paardensport en ontmoeting weer op een bijzondere manier samen.

Ieder jaar rondom Pinksteren verandert Eext in een bruisend paardensport-dorp. Met als spectaculaire afsluiter van het concours; de grote prijs op Pinkstermaandag.

Dressuur en show
Het Nationaal Concours Hippique begint dit jaar op vrijdag 26 mei. Deze dag staat in het teken van de dressuur. ’s Ochtends gaan de Z-rubrieken van start. Daarna is het de beurt aan de subtoppers. In de avond gaan verschillende soorten muziek en de hogere dressuurklasses hand in hand tijdens de kür op muziek. Ook verschillende showelementen passeren de revue deze avond. Publiek is van harte welkom.

Springen
Zaterdag 27 mei komen de springers aan bod. De klasses 1.10 t/m 1.35 meter worden verreden. Zondag 28 mei staat wederom in het teken van de springsport. De klasses 0.80 t/m 1.10 meter paarden zijn dan aan de beurt. Ook worden de ponyklasses deze dag verreden.

Pinkstermaandag
De slotdag van het concours; Pinkstermaandag is het meest afwisselend en aantrekkelijk voor het publiek. De klasses 1.20 t/m 1.40 meter paarden verschijnen in de piste. De grote prijs van het 1.40 meter is maarliefst €500,-! De enveloppe met €500,- ligt klaar voor de snelste in de barrage. Tussendoor komen de tuigpaarden in piste. Het concours wordt afgesloten met een gezellige Afterparty in de tent met DJ Sebas. Iedereen is welkom van 17.30 tot 21.30 uur, de entree is gratis.

Tiplijn