Runforestrun VAM; 12 uur lang de VAM berg op en neer lopen

Runforestrun VAM; 12 uur lang de VAM berg op en neer lopen

WIJSTER -  Evenementenbureau adam&events uit Gasselternijveen organiseert maandelijks een evenement in de natuur van noordoost Nederland.

Nieuw op de evenementen kalender is de runforestrun VAM|12 op zaterdag 13 mei. De deelnemers lopen minimaal vier en maximaal twaalf uur lang rondes van 3 km met 100 hoogtemeters per rond over de hoogste berg van Drenthe: de VAM Berg. Diegene met de meeste rondes is de winnaar.

Dit keer geen route van tien of honderd kilometer maar een uitdagende ronde van ruim drie kilometer over de onverharde routes van de VAM Berg. "Qua omgeving had ik niet gedacht ooit op een vuilnisbelt een evenement te organiseren maar qua uitdaging wel want ik hou wel van het organiseren van pittige fysieke uitdagingen" aldus Winfried Bats van adam&events.

De deelnemers kunnen zich aanmelden voor de VAM|6 of VAM|12 wat staat voor maximaal zes of twaalf uur rondes lopen. Na minimaal 4 uur en tenminste zes rondes word je in het klassement opgenomen en ontvang je een unieke glas in lood VAM medaille. 

Zowel hardlopers als wandelaars kunnen zich aanmelden via runforestrun.nl/vam12. Er is voldoende ruimte elkaar op het parcours te passeren. Sommigen zien het evenement als een persoonlijke fysieke uitdaging en anderen als training voor een langere trailrun in de bergen of wandelvakantie in de aankomende zomer. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot en met zondag 7 mei.

 

Tiplijn