VV Hoogeveen gaat meisjes en vrouwenvoetbal weer op de kaart zetten Gerjo Stegeman

VV Hoogeveen gaat meisjes en vrouwenvoetbal weer op de kaart zetten

HOOGEVEEN – Daar waar het meisjes- en vrouwenvoetbal bij veel verenigingen floreert, gaat het bij Hoogeveen op dat vlak duidelijk minder.

De club komt daarom in actie en hoopt deze tak op korte termijn van een nieuwe impuls te voorzien. Een speciale commissie gaat zich hier actief mee bezighouden. Eén van hen is Roelof Post.

“De ambitie is om volgend seizoen het vrouwen- en meisjesvoetbal van een nieuwe impuls te gaan voorzien”, vertelt Roelof Post. “Het is geen geheim dat het op dit moment niet goed gaat wat deze doelgroep betreft bij onze club. Meisjes voetballen alleen in gemengde teams en ook bij de senioren is er niet veel meer over.”

De grote vraag is natuurlijk hoe men hier verandering in aan wil brengen. “We hebben een korte en lange termijn visie. Op korte termijn willen we met ingang van het nieuwe seizoen weer zorgen dat er een MO17 team actief is in de competitie. Over een jaar of drie willen we vervolgens zorgen dat er vanaf de JO13 in elke categorie minimaal een meisjesteam is en er dan ook weer een serieus vrouwenelftal staat.”

Het betekent niet dat meisjes er niet meer voor kunnen kiezen om in een gemengd team te spelen. “Die keuzevrijheid blijft er. Er is dus geen enkele verplichting. We signaleren echter dat er bij veel meisje een grote wens is om in een meisjesteam te voetballen. Om die reden zijn er ook speelsters naar andere verenigingen vertrokken, ondanks dat ze het bij Hoogeveen goed naar hun zin hadden.”

Organisatie opnieuw opgezet
Post legt uit wat er nodig is. “Het belangrijkste is natuurlijk dat een ledenaantal wat betreft spelende meisjes gaat groeien. Verder wordt de hele organisatie vanuit de club opnieuw opgezet. Zelf ga ik  samen met Rick Buist de training en de coördinatie van het meisjesvoetbal oppakken. Samen zullen we ook veel langs de lijn te vinden zijn bij de gemengde teams om zo de contacten met speelsters en ouders te onderhouden. Op die manier proberen we te zorgen voor korte lijnen, zodat ze ons bij vragen of problemen altijd weten te vinden. Het is belangrijk dat ze gezien worden.”

Om alles in goede banen te leiden is er inmiddels een speciale commissie gevormd. Hierin zijn naast Roelof Post en Rick Buist ook Henri Doldersum en Hieke Jansema actief. “Wij gaan het met z’n vieren in eerste instantie opstarten. Zo gaan we zorgen dat alles goed wordt gefaciliteerd, zoals ballen, andere materialen, tenues en trainingspakken. Het belangrijkste blijft echter de organisatie rond de wedstrijden en trainingen. We hopen ook dat anderen zich hierbij aansluiten.”

Tot slot hoopt Post dat het balletje niet letterlijk en figuurlijk weer gaat rollen. “We hopen dat dit nieuws zich snel verspreid. Dat kan doordat de meisjes en hun ouders er zelf enthousiast binnen hun kennissenkring over vertellen. We hopen ook dat meisjes die zijn vertrokken weer terugkeren bij onze club.”

Tiplijn