VV Hoogeveen en trainer Nico Haak aan einde seizoen uit elkaar (video) Gerjo Stegeman

VV Hoogeveen en trainer Nico Haak aan einde seizoen uit elkaar (video)

HOOGEVEEN - Noodgedwongen. Zo kan de reden van het afscheid van Nico Haak aan het einde van dit seizoen als hoofdtrainer bij Hoogeveen in één woord worden omschreven.

Beide partijen zijn nog steeds tevreden, maar de veranderde competitiestructuur, waarbij ook op zaterdag gespeeld moet worden, maakt een langere samenwerking onmogelijk.

Nico Haak is ook werkzaam bij FC Emmen waar hij de JO21 traint. Dat team speelt haar wedstrijden op zaterdag. Door de samenvoeging van de Vierde Divisie zaterdag en zondag komend seizoen zal Hoogeveen echter ook veelvuldig op zaterdag moeten uitkomen. Het maakt de combinatie niet langer mogelijk. Het betekent dat in onderling afstemming is besloten het nog één seizoen doorlopende contract vroegtijdig te beëindigen.

Haak is bezig aan zijn zesde seizoen bij Hoogeveen. Onder zijn leiding promoveerde Hoogeveen in het eerste seizoen meteen naar de Hoofdklasse. Vervolgens ontwikkelde de ploeg steeds verder en speelt het structureel in de top van de Hoofdklasse (nu Vierde Divisie, red.).

Hoogeveen zal deze week via haar website communiceren hoe de sollicitatieprocedure eruit zal zien.

In een interview met Hoogeveen TV meer over het aanstaande vertrek van de trainer van Hoogeveen: