Bedrocks spelers uit Emmen met Nederlands team naar EK Baseball5 in Sofia

Bedrocks spelers uit Emmen met Nederlands team naar EK Baseball5 in Sofia

EMMEN - Van 16 t/m 19 november vindt in Sofia (Bulgarije) het allereerste EK baseball5 U17 plaats.

Baseball5 is een nieuwe variant van honkbal welke zonder handschoenen of knuppels gespeeld wordt, maar met een zachte rubber bal die met de hand het veld ingeslagen moet worden. Elk team heeft 5 spelers in het veld waarvan tenminste 2 van het andere geslacht.

Het Nederlands jeugdteam staat onder leiding van onder andere Erik Eilering en Melvin Brandjes, beiden verbonden aan Bedrocks Emmen. Ook Annemiek Koehorst en Ayla Engels zitten in de coach staf en speelden samen met Brandjes tijdens het EK senioren in 2020 in Litouwen. Van de 8 geselecteerde spelers speelt Jasper Vos uit Emmen momenteel naast baseball5 ook honkbal bij Bedrocks in Emmen. Vlin Rietema heeft enige jaren geleden honkbal bij Bedrocks gespeeld en Roxanne Pleeging speelde afgelopen jaar honkbal in een U17 combi team van Cubs Hardenberg / Bedrocks.

Nederland is ingedeeld in poule B bij Litouwen, Roemenië, Griekenland, Israël, Italië en Duitsland. Alle wedstrijden zijn live te volgen (en terug te kijken) via het YouTube- kanaal van WBSC Europe.

Tiplijn